Falcao donio trofej u Porto!

Evropska liga - finale

Falcao donio trofej u Porto!

U portuglaskom finalu Evropske lige ekipa Porta večeras je sa minimalnih 1:0 bila bolja od Brage golom Falcaa u 44. minuti susreta.

Kako se to i očekivalo, finalni dvoboj Evropske lige između dva portugalska predstavnika nije ponudio mnogo u prvih 45 minuta. Ulog je bio preveliki, pa su se obje ekipe mnogo više orijentisale na čuvanje svog gola.

Iz prvog dijela pamtimo samo poneku bravuru sjajnog brazilskog napadača Porta Hulka i naravno gol za pobjedu, koji je postigao Falcao pred sami kraj prvog dijela igre.

Kažu da je najbolje vrijeme za pogodak kraj prvog poluvremena. Tako je večeras napravio i Porto. Kada su vjerovatno svi gledaoci mislili kako će prvi dio igre završiti bez golova, Porto je odigrao odličnu akciju, a Falcao iskoristio uspavanost odbrane Brage.

Rodriguez je predao loptu na sredini terena za Portovog Guarina, koji je potom počeo juriš na desnoj strani, te sjajnim centaršutem pogodio Falcaa, kojeg su pred svojim golom samog ostavili stoperi Brage, a ovom nije bilo teško da matira protivničkog golmana za vodstvo Porta.

Već u prvoj minuti drugog poluvremena Braga je imala stopostotnu priliku za izjednačenje. Mossoro, koji je na poluvremenu u igri zamijenio Huga Vianu, izbio je sam pred golmana Porta Heltona, kojeg je uspio oboriti na zemlju, ali mu potom pogoditi nogu i upropastiti priliku koja mu je mogla donijeti slavu.

Do kraja susreta Braga je imala nešto više od inicijative, ali to je jednostavno bilo nedovoljno da se preokrene rezultat protiv objektivno kvalitetnije ekipe Porta.
szólj hozzá: Por 1-0 Bra

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.