Falcao i Rivière stopostotni, u 13 utakmica 13 golova!

Učinkovitost koja obara sa nogu

Falcao i Rivière stopostotni, u 13 utakmica 13 golova!

Fudbaleri Monaca, ekipe u koju je pred početak ove sezone uloženo miliona i miliona, nakon sedam odigranih kola francuske Ligue 1, nalaze se na prvom mjestu šampionata.

Sa 17 osvojenih bodova, i bez poraza, uz gol zraliku 13:3, tim iz Kneževine sasvim zasluženo zauzima lidersku poziciju fudbalskog prvenstva Francuske.

Povratnik u elitni rang ove sezone je mnogo uložio u jedan sasvim novi tim, koji je uz aktuelnog šampiona PSG, glavni kandidat za titulu u ovoj sezoni.

U 6. kolu Ligue 1 snage su odmjerili upravo dva glavna favorita za šamopionski pehar, a susret je okončan sa 1:1. Sveci su poveli u 5. minuti golom Ibrahimovića, da bi petnaest minuta kasnije izjednačenje Monacu svojim golom donio Radamel Falcao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kolumbijskom napadaču bio je to sedmi gol u isto toliko susreta u dresu svog novog kluba, a interesantno je da je preostalih šest golova za Monaco postiao Rivière iz isto toliko utakmica. Upravo je pomenuti fudbaler susret sa PSG-om odgledao sa klupe za rezervne igrače. 

Ko zna da je kojim slučajem igrao možda bi imao identičan učinak kao Falcao, a njegov tim dva boda više!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.