Falcao: Nije mi bilo lako triput odbiti Kineze

Odlučio ostati u Monacu

Falcao: Nije mi bilo lako triput odbiti Kineze

  Jedan od fudbalera koji je ove zime uspio odoljeti milionima iz Kine je Radamel Falcao. 

Kolumbijac ove sezone igrao kao preporođen i polako se vraća u formu iz najboljih dana. To su prepoznali i kineski klubovi koji su mu nudili bogatstvo da dođe u najmnogoljudniju zemlju na svijetu, ali on je ipak svaki poziv odbijao.

"Nije bilo lako odbiti velike ponude, ali ja sam već triput rekao ne Kinezima. Iako to nije lako ni klubu, koji tako gubi šansu da zaradi mnogo novca", izjavio je Falcao za L'Equipe. 

Falcao vjeruje da je donio dobru odluku.

"U sebi osjećam da sam donio ispravnu odluku. Za moju karijeru je važno da ostanem u Monacu i da pobjeđujem s ovim timom. Moj san je da osvojam trofeje s Monacom", dodao je Falcao. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove sezone u francuskom prvenstvu Falcao je postigao 12 pogodaka u 15 odigranih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi