Falcao pogodio za pobjedu Atletica

Pobjeda protiv Raya

Falcao pogodio za pobjedu Atletica

Midhat Šljivak

Atletico Madrid, savladao je večeras u 34. kolu Primere na gostovanju u malom madridskom derbiju ekipu Rayo Vallecana s minimalnih 1:0.

Iako je Atletico bio nešto konkretniji tim, najbolju priliku u prvom poluvremenu propustili su igraći Raya. Igrao se 29. minut kada je fantastično glavom šutirao iskusni Raul Tamudo, no golman Atletica Courtois još bolje bran, te spašava svoj tim rezultatskog zaostatka.

Na poluvrijeme se otišlo bez golova, a u nastavku utakmice mnogo bolj aigra Atčletica. Susret je riješen u 64. minuti, a odlučio ga je ko drugi nego Radamel Falcao.

Junafran je uputio loptu u prazan prostor. Falcao se na sjajan način oslobodio Raul brava, zaobišao istrčalog golmana domaćih, te je pogodio sa dvadeset metara za vodstvo od 1:0.

Michu je pokušao u 80. minuti dalekometnim šutem promijeniti rezultat, no nije uspio, da bi dvij eminute kasnije Diego promašio stopostotnu priliku kada je jedan igrač domaćih izbacio loptu sa gol linije.

Do kraja susreta promjene rezultata nije bilo, pa je Atletico upisao tri boda u ovom susretu.

 

 


szólj hozzá: Gol de Radamel Falcao García

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.