Falcao ponovo junak Monaca

Ubjedljiva pobjeda Monaca protiv Nancyja

Falcao ponovo junak Monaca

Endin Čaušević

Fudbaleri Monaca ostvarili su danas pobjedu na domaćem terenu protiv Nancyja u okviru 12. kola francuske Ligue 1.

Monaco je na domaćem terenu slavio sa 6:0, a junak je ponovo bio Radamel Falcao. Kolumbijac je u prvom poluvremenu za samo pet minuta uspio dva puta da zatrese mrežu protivničke ekipe.

Falcao je domaći tim doveo u prednost u 25. minuti, a samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 kada je Kolumbijac bio precizan sa bijele tačke. Napadač Monaca pokazao je da se konačno vraća u svoju nekadašnju formu.

U drugom poluvremenu Monaco je uspio postići još tri gola. Sredinom drugog dijela na 3:0 povisio je Mbappe, dok je za 4:0 pogodio Carrillo. Ipak, to nije bilo sve jer je Monaco u finišu utakmice postigao još dva gola. Prvo je na 5:0 povisio Fabinho, dok je konačnih 6:0 postavio Carrillo.

Monaco je drugi na tabeli Ligue 1 sa 26 bodova, dok je Nancy predzadnji sa devet bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 12. kolo:

Monaco - Nancy 6:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi