Falcao uči engleski, stigle londonske ponude

Žele ga Arsenal i Tottenham

Falcao uči engleski, stigle londonske ponude

Edmir Škorić

Sjevernolondonski klubovi Arsenal i Tottenham poslali su ponude za sjajnog Portovog napadača Falcaa.

Kolumbijac pruža briljantne partije u dresu Porta, s kojim je osvojio portugalsko prvenstvo, nacionalni Kup i Evropsku ligu. Treba napomenuti da je ove sezone prvi strijelac Evropske lige sa 16 golova, čime je srušio rekord kojeg je držao Jurgen Klinsmann koji je u sezoni 1995/96 u dresu Bayerna postigao 15 golova u pomenutom natjecanju.

Claudio Mossio, njegov zastupnik, potvrdio je kako su Arsenal i Tottenham poslali ponude za Falcaa.

"Arsenal i Tottenham su klubovi koji ga žele potpisati, pa su već poslali ponude".

Falcao je na meti i klubova iz Serije A, no nema EU pasoš pa je njegov transfer u Italiju teško realizirati. "Ima 25 godina i još uvijek je pred njim puno prostora za napredovanje. Problem sa transferom u Italiju je taj što on ne posjeduje EU pasoš. Ima ugovor s Portom na još dvije godine i njegova otkupna klauzula najmanje iznosi 30 miliona eura".

Kolumbijski napadač u Porto je stigao u ljeto 2009. godine iz River Platea.

Njegov otac je još ranije kazao kako on želi zaigrati u Engleskoj, pa je počeo učiti i engleski jezik. "Čitavog života je želio da igra engleski nogomet. Nogometaš uvijek želi da ide u najbolju momčad. To zavisi od mogućnosti. On će saslušati najbolju ponudu i vidjeti što mu najviše odgovara. Postoji mogućnost da ode u Italiju ili Španiju, no kao što rekoh želja mu je Engleska, pa taj jezik uči već pet ili šest godina".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.