Falcao: Zabit ću i na Mestalli

Nakon što je dva puta pogodio u prvom meču

Falcao: Zabit ću i na Mestalli

A. Haznadarević

Nakon velike pobjede Atletico Madrida nad Valenciom, najviše simpatija osvojio je Radamel Falcao, Atleticov napadač koji je sa svoja dva prekrasna pogotka donio pobjedu domaćoj ekipi.

Strijelac prvog i posebno impresivnog četvrtog gola za momčad sa Vicente Calderona, Falcao, je jako zadovoljan ishodom prve polufinalne utakmice, ali ipak smatra da još ništa nije gotovo.

"Bila je to zanimljiva utakmica između dva tima koji vole izaći na teren i igrati fudbal. Mi smo na kraju pobjedili i sada imamo sasvim dobru prednost pred uzvratni susret. Međutim, moramo istim intezitetom odigrati i u Valenciji, jer je još uvijek sve otvoreno", kaže ubojiti dvadesetšestogodišnji napadač.

Inače, Falcao je osvojio Evropa kup prošle godine sa svojim bivšim klubom, Portom, te je sa 17 pogodaka bio ubjedljivo prvi strijelac kupa, a i ove sezone je na pravom putu da odbrani oba ta naslova.

"Stvari u ovom takmičenju ponovo mi idu na ruku. Vjerujem da ću zabiti i na Mestalli", dodao je genijalni Kolubijac, koji sa deset pogodaka dijeli prvu poziciju na listi strijelaca Evropa lige sa Schalkeovim Klaas-Janom Huntelarom, ali kako je Schalke ispao iz daljeg tamičenja, Falcao ima velike šanse da ponovo ponese titulu prvog topnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.