Falcao želi igrati u Engleskoj

Falcao želi igrati u Engleskoj

Endin Čaušević
Teme:

Igrač Porta, Radamel Falcao priznao je kako bi volio igrati u najjačoj ligi u Evropi, i pored toga što je s Portom ove godine osvojio Evropa ligu.

Kolumbijac je izjavio kako bi volio da dobije šansu da se dokaže u Engleskoj, ali je dodao kako mogući transfer iz njegovog sadašnjeg kluba neće biti jednostavan. Tako ako bi neko želio dovesti napadača Porta, morati će platiti najmanje 25 miliona funti, koliko traže čelnici tog kluba. Interes za Falcaoa su pokazali Arsenal, Tottenham i Real Madrid.

“U Evropi postoji dosta jakih liga, želio bih zaigrati u jednoj od njih. Ali sada bi bilo jakoteško napustiti Porto, jer uprava želi da zadrži igrače kako bi bili ravnopravni s ostalim klubovima u Ligi prvaka slijedeće sezone”, kazao je Falcao.

Falcao je postigao 38 golova u 42 utakmice u svim takmičenjima ove sezone, uključujući i rekordnih 17 golova koje je postigao u Evropa ligi. Trenutno je na pripremama s reprezentacijom Kolumbije koja se priprema za Copa Americu koja se igra u Argentini ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.