Falcao želi pobjedu protiv Reala

Falcao želi pobjedu protiv Reala

Napadač madridskog Atletica Radamel Falcao izjavio je da se njegov tim neće zadovoljiti remijem u subotnjem derbiju protiv Real Madrida na stadionu ''Santiago Bernabeu''.

Atletico trenutno ima osam bodova prednosti ispred gradskog rivala i želi tu prednost povećati u maridskom derbiju, prenosi Goal.com.

"Igrači izlaze na teren s željom da pobjede. Nikada se neću unaprijed zadovoljiti remijem. Mogu biti zadovoljan bodom ako susret ide u tom pravcu, ali kada izađemo na teren uvijek želimo pobjedu'', izjavio je Falcao za AS.

Kolumbijac je naglasio da je odigrao mnogo derbija u kojima je uvijek bitno ostati ''hladne glave'', bez obzira na okolnosti.

"Snažna smo ekipa i želimo savladati protivnika. Poznajemo situaciju ukojoj se nalaze klubovi, ali to neće uticati na derbi. Jedino je bitno pobijediti'', rekao je Falcao.

Falcao je u dobroj formi ove sezone. Za Atletico je postigao 11 golova u 12 ligaških nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.