Famos bez Damjanovića u Teslić

Prva liga RS

Famos bez Damjanovića u Teslić

Prvoligaš RS Famos iz Vojkovića, otvara novu sezonu gostovanjem kod Proletera. Ekipa Famosa ovoga ljeta pretrpila je mnogo promjena u sastavu ekipe, ali i u stručnom štabu.

Novi kormilar je Momčilo Stanić, selektor naše ženske reprezentacije, a u odnosu na ekipu iz prošle sezone tu je 12 novih igrača, od kojih je većina došla iz bratskog kluba Slavije, posijle završetka omladinskog staža,tako da je riječ o veoma mladim i perspektivnim igračima.

Pred sam početak prvenstva, Famos je zadesio peh, naime odbrambeni fudbaler Ognjen Damjanović slomio je nogu. Ovo je veliki hendikep za Famos s obzirom da se radi o veoma kvalitetnom fudbaleru koji je rođen 1989. godine i koji je prošao omladinske selekcije Slavije, te u junu 2007. godine postao
profesionalac ovog kluba i nastupao u Intertoto kupu.

"Povreda Damjanovića je veliki hendikep za nas, jer je riječ o veoma mladom i talentovanom igraču, koji je bio uzdanica ove mlade ekipe i koji će nam zaista nedostajati, Ipak, sa tom činjenicom se moramo pomiriti i mi moramo dalje. Slijedi teško gostovanje na samom startu prvenstva u kome očekujemo mnogo.", rekao je Momčilo Stanić šef stručnog štaba Famosa i selektor ženske reprezentacije BIH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.