Famos ponovo lider

Prva liga Republike Srpske – 11. kolo

Famos ponovo lider

Jesenji dio fudbalskog šampionata ulazi u samu završnicu. Nakon 11. kola ponovo je došlo do smjene na vrhu tabele. Najozbiljniju kandidaturu za naslov jesenjeg prvaka istakli su Famos i Sutjeska.

Fudbaleri Famosa slavili su minimalnu pobjedu protiv Slobode iz Novog Grada. Gol odluke pao je u 84. minuti kada je Ognjen Šehovac iz slobodnog udarca s dvadesetak metara prevario odličnog golmana Drljaču. Bilo je to dovoljno da se popularni ''motoristi'' vrate na čelnu poziciju prvoligaške tabele.

Sutjeska remizirala u Gacku, s uvijek, neugodnom ekiom Mladosti. Fočaci su prvi poveli, ali je Mladost u posljednjim trenucima prvog poluvremena stigla do boda.

Fudbaleri Romanije konačno su vezali tri utakmice bez poraza. Ovaj put savladali su na svom terenu Drinu HE rezultatom 3:1. Goste je načeo Granzov u 15. minuti, a Marko Blagojević je u finišu prvog poluvremena udvostručio prednost Paljana. Golom Jevđevića u 76. minuti ekipa iz Višegrada je smanjila, ali je Blagojević bio koban po goste i u 83. minuti kada je postavio konačnih 3:1.

Proleter je u Tesliću preokretom došao do sva tri boda u sudaru s trnskom Slogom. Najviše golova je palo u Banja Luci, gdje je BSK s ubjedljivih 5:1 savladao nekadašnjeg premijerligaša, ekipu Radnika.
Sloga iz Doboja je ostala u gornjem dijelu tabele zahvaljujući remiju 2:2 u gostima kod, već prežaljenog, Ljubića. Dobojlije su dva puta vodile, ali je domaćin na kraju izborio bod.

Kozara je još jednom razočarala. Ovaj put je na domaćem terenu odigrala samo 1:1 s Drinom iz Višegrada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.