Fantastičan meč u Antaliji i devet golova: Olimpija pobijedila Željezničar 6:3!

Prijateljski susret

Fantastičan meč u Antaliji i devet golova: Olimpija pobijedila Željezničar 6:3!

Fudbaleri Olimpije pobijedili su danas Željezničar u fantastičnom prijateljskom susretu koji je igran u Antaliji sa 6:3. 

Plavi su igrali zaista vrlo dobro u prvo poluvremenu i to su naplatili već nakon 15 minuta fudbala. Jedan fudbaler Olimpije igrao je rukom u vlastitom šesnaestrcu, a siguran s bijele tačke bio je Semir Štilić za 1:0.

Plavi su dobri bili i nakon vodstva a do drugog gola čekalo se sve do samog kraja prvog dijela. U 43. minuti mrežu Slovenaca zatresao je i Ivan Lendrić koji se lijepo snašao i desnom nogom matirao golmana Olimpije. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavak meča kao da izlaze potpuno druge ekipe. Iako se u igračkim kadrovima nije mnogo mijenjalo, Olimpija je izgledala kao tri puta bolji tim nego iz prvog djela dok su se Plavi "izgubili" pa je za samo četiri minute slovenački tim postigao tri pogotka.

Prvo je u 52. minuti glavom pogodio Bagnack za 1:2, da bi samo dvije minute kasnije glavom pogodio i Luka Menalo za poravnanje. U 56. minuti već je bilo i 3:2 za Olimpiju, a ponovo je pogodio Menalo, ovog puta nogom.

Taj šok očito nije mnogo uticao na Plave koji samo četiri minute kasnije dolaze do poravnanja. Ponovo je bio penal i ponovo je Štilić bio siguran.

Ipak, Olimpija i nakon toga nastavlja igrati u istom tempu pa dolazi do još dva gola u narednih 10 minuta. Prvo je Ante Vukušić pogodio za 4:3 nakon što je ostao sam jer je lopta prošla kroz čitavu odbranu Plavih, a nakon toga hat-trick kompletira Menalo za 5:3. Pred sami kraj meča Slovenci dolaze do još jednog pogotka i to preko Vitje Valenčića. 

Prijateljski susret:

Željezničar - Olimpija 3:6

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski (Kršić od 67.) – Stevanović (Stanić od 67.), Kosorić, Jovanović (Ikić od 67.), Pavić (Šehić od 67.) – Alispahić (Jamak od 67.), Sadiković (Osmanović od 67.) – Zajmović (Mujezinović od 67.), Štilić (Mehić od 67.), Veselinović (Subašić od 46.) – Lendrić (Dacić od 67.

Olimpija: Vidmar, Šme, Samardžić, Kamy Ntankeu, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Menalo, Sešlar, Petrović, Turkuš.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nightcry
"đe smo mi, đe Evropa"
18 1
Rajvosa2019
Uhhhh odbrana suplja- nezna se vise ni odakle puse / treba zatvorit prozor ubi promaja
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi