Fantastična utakmica FK Sarajevo u Banjaluci: Tatar s dva gola srušio Borac!

Bordo tim slavio u derbiju

Fantastična utakmica FK Sarajevo u Banjaluci: Tatar s dva gola srušio Borac!

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Sarajevo je u derbiju 21. kola Premijer lige BiH savladalo Borac u Banjaluci rezultatom 0:2.

Odlično su oba tima otvorila meč. Kovačević je sjajom odbranom spasio Bordo tim nakon udarca Danilovića u trećoj minuti, a zatim aktuelni prvak BiH uzvraća u šestoj nakon što je Sušić fantastično izveo slobodan udarac, Lučić je odbranio.

Borac u 11. minuti ima novu dobru šansu. Mirić međutim iz dobre pozicije očajno šutira i propala je dobra prilika. Već u narednom napadu Ahmetović izlazi sam pred Lučića, uposlio je Tatara, ovaj oklijeva i ne uspijeva zabiti.

Domaći ti u 19. minuti šutira iz slobodnjaka s vrha kaznenog prostora, Kovačević sigurno bani, da bi odmah u nastavku akcije nevjerovatni Lučić fantastično skinuo udarac Tatara.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojoj smo vidjeli tek poneki pokušaj, da bi u u 42. minuti meča Sarajevo povelo. Jukić je uposlio Tatara čiji udarac brani Lučić, ali je lopta ipak otišla u mrežu za prednost od 0:1 na poluvremenu.

Borac je u nastavak ušao bez golmana Lučića koji je meč napustio zbog povrede, a prvi su u drugom poluvremenu prijetili domaći. Vranješ je šutirao sa 30 metara, Kovačević je ponovo siguran.

A zatim je uslijedio prekid meča. Kratak spoj uzrokovao je požar na reflektoru i sudija Vladimir Bjelica je povukao ekipe s terena. Nakon pauze od 20-ak minuta utakmica je ipak nastavljena.

Sarajevo je u 62. minuti imalo šansu da povede sa 2:0. Kukrika je loše reagovao nakon jednog slobodnjaka, a u nastavku akcije igrači Bordo tima se ne snalaze dobro i jedan igrač Borca izbacuje loptu u korner.

Gosti su u 66. minuti mogli završiti posao u ovom meču. Ahmetović spuša loptu za Jukića, a ovaj promašuje nemoguće i na semaforu je osatalo 0:2.

Ipak, u 72. minuti Bordo tim je stigao do drugog gola. Šerbečić je dugom loptom uposlio Benjamina Tatara koji bježi odbrani Borca koji pogađa za 0:2.

Borac je u 77. minuti imao još jednu dobru šansu. Kajkut je prijetio, Kovačević brani i ostavlja dva gola prednosti za svoj tim. Nastavio je domaći tim i dalje s napadima, Kovačević je bio zaista sjajan i zaustavljao je sve pokušaje Borca.

Nije domaći tim uspio da se vrati u meč. Pokušaji su bili jalovi, šampion BiH je lagano priveo meč kraj i došao je do velika tri boda u borbi za titulu protiv direktnog konkurenta.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Borac - Sarajevo 0:2 (Tatar 42', 72')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Lučić, Volkov, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Mirić, Vranješ, Janičić, Galić, Zakarić.

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Ahmetović, Rahmanović, Miličević, Salčin, Jukić, Šerbečić, Sušić, Tatar, Oremuš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Kako lijep poklon za Dan nezavisnosti, Sarajevo i BIH. Hvala Sarajevo! Zanimljivo je da Tatar zabija i po svjetlu i po mraku! Borac ovime pošteno otpao od borbe za prvaka. Toliko...
42 2
MANIJACIHRASNO
Neka ste pobjedili zaostalu bagru iz republike šumske.
39 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije