Fantastični Kajkut odveo Čelik do pobjede nad Sarajevom

Nastavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine

Fantastični Kajkut odveo Čelik do pobjede nad Sarajevom

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu konačno se nastavila nakon tri mjeseca i pet dana pauze. Proljeće su derbijem otovrili Čelik i Sarajevo na Bilinom polju. Domaćin je na krilima Kajkuta slavio 3:2.

Prvih pet minuta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe, a blagu terensku inicijativu imao je Čelik. Odlično je u osmoj minuti pokušao iz slobodnog udarca Saša Kajkut, ali je Bandović odlično intervenisao te je poslao loptu u korner. 

 

Nakon kornera, isti igrač se najbolje snašao u šesnaestercu, lopta se na putu do gola odbila od Alena Melunovića i prevarila Bandovića, što je izazvalo erupciju oduševljenja među navijačima Čelika. Nakon primljenog gola Sarajevo je zaigralo bolje, ali nije pronašlo put do gola Adilovića.

 

U 20. minuti lijepo su kombinovali Hadžić i Suljić, a udarac napadača tima sa Koševa završio je u rukama Adilovića. Sarajevo je došlo do izjednačenja u 31. minuti susreta. 

 

Loptu je u svom stilu sa svoje polovine iznio Sedin Torlak, pravovremeno uposlio Emira Hadžića, koji je loptu centrirao u Šesnaesterac Čelika. Loptu je kratko odbio Adilović, a na pravom mjestu se našao Melunović koji je upisao svoj prvijenac u bordo dresu. 

 

Nakon izjednačenja Sarajevo je zaigralo mnogo bolje. Zaprijetio je u 37. minuti Ognjen Todorović, ali je na mjestu bio Adilović. Novu priliku Sarajevo je stvorilo u 39. minuti susreta. 

 

Odlično je nakon centaršuta Tadejevića šutirao Tatomirović, ali je i ovaj put siguran Adilović. Sarajevu je bez ikakve dileme pripala završnica prvog poluvremena, a na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom. 

 

U prvih pet minuta nastavka na Bilinom polju nismo mogli vidjeti puno toga. Prvu priliku stvorilo je Sarajevo u 53. minuti susreta, ali je udarac Emira Hadžića završio pored gola Adilovića. Već u narednom napadu odlična prilika za goste da povedu. Melunović se sjajnim driblingom oslobodio svog čuvara, odlično uposlio Suljića, ali je njegov udarac zaustavio Adilović. 

 

Rupe u odbrani Čelika nije više mogao pokriti ni Adilović, sjajnu loptu poslao je Džakmić za Hadžića koji je sam izašao pred gol domaćina i donio Sarajevu prednost. 

 

Gosti iz Sarajeva novu priliku imali su u 64. minuti, sjajno je šutirao Todorović, ali je golman Čelika još jednom odlično intervenisao. Već u narednom napadu Čelik je zaprijetio preko Mešanovića, ali je ostalo 2:1 za goste. 

 

U 68. minuti susreta Čelik dolazi do izjednačenja, drugi gol nakon odličnog udarca sa vrha šesnaesterca postigao je Saša Kajkut. Novu sjajnu priliku somaćin je imao pet minuta kasnije, ali je udarac Baraća otišao pored gola Bandovića. Nastavio je Čelik sa napadima, a svoj udarac je u 74. minuti isprobao i Lakičević. 

 

Čelik je deset minuta prije kraja ostao sa deset igrača. Drugi žuti karton dobio je Barać. Čelik je i pored toga došao do prednosti samo dva minuta kasnije. Odlično je šutirao Nestorović, lopta se od stative odbila do Kajkuta koji je kompletirao svoj hat-trick.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Odličnu priliku da Sarajevu donese jedan bod imao je Melunović u 90. minuti, ali je njegov udarac otišao preko gola Adilovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a domaćin je upisao velika tri boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.