Kreće SportSport.ba Fantasy Premijer liga BiH: Tri opcije za više bodova

Ako niste, kreirajte svoj tim

Kreće SportSport.ba Fantasy Premijer liga BiH: Tri opcije za više bodova

A. Beganović

Danas kreće Premijer liga BiH, a samim tim i nova sezona SportSport.ba Fantasy Premijer liga Bosne i Hercegovine. Ukoliko još niste kreirali svoj tim, uradite to što prije jer u 14:30 će biti kasno.

Još sat i pol ostalo je do početka nove Fantasy sezone, odnosno do 14:30 danas možete kreirati svoj tim kako biste sezonu krenuli od 1. kola.

U nešto više od 60 sati za SportSport.ba Fantasy Premijer liga Bosne i Hercegovine prijavilo se više od 1.000 igrača, a kako bismo unaprijedili zabavu za sve igrače smo osigurali i dodatne opcije.

O čemu se radi?

Svi igrači osim standardnih opcija imat će i neke dodatne mogućnosti (osim aplikacije),

Triple Captain - Aktiviranjem ove opcije dobijate trostruke bodove za igrača kojeg ste odabrali kao kapitena. Ovaj bonus čip možete iskoristiti jednom u sezoni.

Oglasi

Bench Boost - Omogućava vam da jednom u sezoni dobijete poene i od igrača koje ste ostavili na klupi.

Wild Card - Ova opcija vam donosi mogućnost da jednom u sezoni napravite neograničen broj izmjena u ekipi bez da vam se oduzmu bodovi.

Kako napraviti tim?

Za početak, ukoliko to već niste uradili, registrujte se na portal SportSport.ba OVDJE. Vodite računa, login za forum SportSport.ba nije isto što i login za portal, podaci sa foruma vam ne vrijede, ali slobodni ste koristiti jednake podatke za obje registracije.

Izaberite ekipu, dobro pazite koliki vam je budžet, priljučite se nekoj od postojećih liga ili osnujte svoju i u nju pozovite prijatelje, a ako želite igrati i sami, nije problem - automatski smo vas priključili u globalnu ligu u kojoj se takmiče svi učesnici, te ligu kluba za koji navijate gdje ćete odmjeriti svoje znanje sa ostalim drugovima sa tribine.

Oglasi

Tim koji ste kreirali prošle godine, sada je poništen, tako da trebate kreirati novi klikom na dugme FANTASY u našem meniju ili klikom OVDJE.

Idemo dalje. Izaberite ekipu, dobro pazite koliki vam je budžet, priljučite se nekoj od postojećih liga ili osnujte svoju i u nju pozovite prijatelje, a ako želite igrati i sami, nije problem - automatski smo vas priključili u globalnu ligu u kojoj se takmiče svi učesnici, te ligu kluba za koji navijate gdje ćete odmjeriti svoje znanje sa ostalim drugovima sa tribine. I neka takmičenje počne i skupljanje bodova počnu!

A važno je znati nekoliko pravila pa tako ne možete koristiti više od trojice igrača iz iste ekipe, kapiten (kojeg vi odaberete) dobija duple bodove za svoj učinak.

Ekipa se sastoji od 15 igrača. Dva golmana, pet defanzivaca, pet veznjaka i tri napadača. No, u početnom sastavu može ih biti samo 11 i to kroz različite varijante formacija poput 4-4-2, 4-3-3, 3-5-2 ili 5-3-2. Na vama je da odredite formaciju koja najviše pogoduje vašem timu, ali i protivniku protiv kojeg igrači nastupaju u trenutnom kolu. Birati možete apsolutno sve igrače registrovane u Premijer ligi BiH, samo pazite, napadač ide na mjesto napadača, golman na mjesto golmana i tako dalje... Kada odaberete 15 svojih pulena, formaciju kojom igrate možete promijeniti tako što ćete, recimo, umjesto odbrambenog ubaciti igrača iz veznog reda i kliknuti "Spasi promjene".

Važna napomena je da se trenutno mogu izabrati igrači koji su registrovani i imaju važeće ugovore s klubovima. Ali pošto prelazni rok traje još dugo novi igrači će biti dostupni čim potpišu ugovore.

Krajnji rok za kreiranje timova za prvo kolo nove sezone je danas do 14:30.

Sva pravila i detalje bodovanje pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadamo se da smo Vam objasnili sve što je potrebno da biste počeli, a vama sada samo prestaje da se priključite Fantasy ligi portala SportSport.ba, napravite svoj tim, priključite se privatnim, navijačkim i globalnoj ligi, te odmjerite snage s ostalim ljubiteljima Premijer lige Bosne i Hercegovine i da pokažete da ste Vi baš taj koji najbolje poznaje igrače i prilike naše lige.

A želite li komentarisati igru i razmijeniti iskustva sa ostalim igračima, prijaviti neku grešku ili nam dati sugestiju za razvoj novih funkcionalnosti, možete to učiniti na temi Fantasy na našem Forumu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi