Farfan odbio Bayern i Juve

Ostao vjeran Schalkeu

Farfan odbio Bayern i Juve

A. Haznadarević

Schalkeov veznjak Jefferson Farfan je izjavio da je odbio Bayern München i Juventus kako bi ostao u Gelsenkirchen.

Peruanac je potpisao četverogodišnji ugovor sa Schalkeom te će u Gelsenkirchenu ostati do 2016. godine.

Dvadesetsedmogodišnji veznjak je upisao 109 nastupa za Schalke, a prilikom objave produženja ugovora, priznao je da su za njegove usluge bili zainteresovani Bayern i Juventus, ali je ipak odlučio ostati vjeran svom klubu.

"Često sam bio u kontaktu sa Bayernom. Njihovo interesovanje me činilo sretnim, naravno, ali ja imam snove i ostvarit ću ih u Schalkeu."

Što se tiće interesa novog šampiona Serie A, Farfan je dodao: "Juventus je veliki klub, ali tamo igraju drugačiji fudbal. Ne bih se pronašao tamo, Schalke igra atraktivnije od Juventusa", zaključuje Schalkeov veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.