Farfan odveo Schalke u drugo kolo
Trenutak kada je Schon "pocrvenio"

DFB Pokal

Farfan odveo Schalke u drugo kolo

Edmir Škorić

Nakon Bayerna, večeras je plasman u drugo kolo DFB Pokala izborio i Schalke, koji je kao gost savladao Aalen (1:2).

Schalke je bez većih poteškoća ostvario pobjedu nad niželigašem Aalenom, te se plasirao u drugo kolo njemačkog DFB Pokala. Najviše zasluga za to ide napadaču Jerome Farfanu, koji se u dva navrata upisao u listu strijelaca.

Farfan je goste iz Gelsenkirchena u vodstvo doveo tri minuta prije kraja prvog poluvremena, kada je sa desetak metara matirao Bernhardta, nakon što ga je prethodno glavom uposlio Edu.

Isti igrač je konačnih 0:2 postavio na samom otvaranju drugog dijela. Schmitz je centrirao s lijeve strane, a Farfan sa osam-devet metara glavom loptu poslao pod prečku Aalenovog gola. Treba napomenuti da je Schalkeu dosta pomoglo isključenje Schona iz osamnaeste minute.

Ipak, Aalen je do kraja utakmice uspio smanjiti rezultat. Bauer je pogodio sa bijele tačke u 82. minuti.

DFB Pokal, 1. kolo:

Aalen - Schalke 1:2 (Bauer - penal 82/Farfan 42, 46)

AALEN: Bernhardt - Bauer, Sulu, Klefenz, Scheuring - Dausch, Barg, Schon, Kettemann - Lechleiter, Gruttner.

SCHALKE: Neuer - Escudero, Metzelder, Howedes, Uchida - Hao, Rakitić, Jones, Farfan - Edu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.