Farfan u Arsenal, Aršavin u Schalke?

Farfan u Arsenal, Aršavin u Schalke?

Edmir Škorić

U januaru će Arsenal, navodno, poslati ponudu Schalkeu za krilnog nogometaša Jeffersona Farfana.

Farfan je u Bundesligi, u dresu Schalkea, za 119 utakmica postigao 30 golova. U Njemačku je stigao 2008. godine iz PSV Eindhovena.

Kako piše talkSPORT, moglo bi doći i do razmjene između Arsenala i Schalkea. Nijemci žele ruskog veznjaka Andreja Aršavina, a Topnici bi s druge strane Farfana koji ove sezone igra u velikoj formi.

Za Farfana se osim Arsenala dosta interesuje i minhenski Bayern, dok Aršavina žele Juventus i Zenit iz St. Petersburga. Hoće li se nagoditi Arsenal i Schalke, te razmijeniti igrače, ostaje nam da sačekamo januar.

Jedno je sigurno, Topnici će u januaru tražiti pojačanja, a menadžer Arsene Wenger je zainteresovan i za Yanna M'Vilu te Tima Reama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.