Ima li Faruk Hadžibegić razloga za brigu zbog onoga što (ni)je vidio?
Samo jedan Zmaj je postigao gol, a čak šest ih nije igralo minulog vikenda.

Slab učinak Zmajeva

Ima li Faruk Hadžibegić razloga za brigu zbog onoga što (ni)je vidio?

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u martu odigrala dvije kvalifikacione utakmice za EURO 2024. godine i osvojila tri boda pobjedom protiv Islanda. Što se tiče igrača koji su bili pozvani za martovsko okupljanje, minulog vikenda generalan dojam je da nisu ostvarili zapažen učinak, a najviše brine što ih šestorica nije igralo. 

Selektor Faruk Hadžibegić može biti zadovoljan jer su sva tri golmana odigrala po 90 minuta. Kenan Pirić je sačuvao mrežu u pobjedi protiv Omonije, a jedan od najboljih igrača Konyaspora u pobjedi nad Kasimpašom za koji igraju Haris Hajradinović i Daniel Graovac bio je Ibrahim Šehić.

Što se tiče ostalih igrača, selektora može brinuti činjenica da ih čak šest nije nikako igralo, dok je samo jedan postigao pogodak - Kenan Kodro u porazu MOL Fehervara 2:1 od Kecskemeta.

Od igrača iz zadnje linije nije nikako igrao Siniša Saničanin, no to više i nije iznenađujuća vijest. Njegov Partizan doživio je novi poraz, a ovaj put je od beogradskog velikana bio bolji Čukarički s 1:0.

Amar Dedić i Jusuf Gazibegović odigrali su jedan protiv drugog meč koji je vrlo vjerovatno odlučio prvaka Austrije. Dedićev Salzburg pobijedio je 2:0, Amar je odigrao 89, a Jusuf 90 minuta.

Ono što definitivno može da raduje Hadžibegića je to što je Dennis Hadžikadunić nakon toliko čekanja na debi sada vezao tri utakmice od po 90 minuta. Dobio je sve minute u pobjedi protiv Getafea, uprkos tome što se Copete vratio u tim nakon suspenzije. 

Oglasi

Po 90 minuta odigrali su i Sead Kolašinac, Adnan Kovačević i Hrvoje Miličević, dok je Anel Ahmedhodžić dobio 76 u porazu Sheffielda od Manchester Cityja na Wembleyju u polufinalu FA Cupa.

Kao što smo već spomenuli, jedini strijelac je bio Kenan Kodro, a treba istaći da su Amir Hadžiahmetović i Rade Krunić odigrali dobre partije u pobjedama Bešiktaša i Milana.

Nemanja Bilbija je sa Zrinjskim slavio na vrućem gostovanju kod Veleža i eventualna pobjeda protiv Sarajeva ili samo kiks Borca protiv Željezničara će ovom bh. napadaču i najboljem strijelcu lige donijeti i zvanično novu medalju oko vrata. 

Nikako nisu igrali ni Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Miroslav Stevanović, Benjamin Tahirović i Edin Džeko, a vrijedi spomenuti da se Ermedin Demirović u remiju protiv Stuttgarta (1:1) vratio u početnu postavu Augsburga nakon odrađene suspenzije. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Reprezentacija će u akciju ponovo u junu kada se igraju utakmice protiv Portugala i Luksemburga i za nadati se da će do tada svi podići formu na veći nivo.

Edin Džeko ili Rade Krunić mogli bi na to okupljanje doći izuzetno raspoloženi zbog osvajanja Lige prvaka, ko zna. Finale se igra samo nekoliko dana prije okupljanja, a jedan od pomenuta dva Zmaja će sigurno igrati u finalu, s obzirom na to da se njihovi timovi (Inter i Milan) međusobno sastaju u polufinalnom dvomeču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi