Fatih Terim na kormilu Turske u narednih sedam godina

Povjerenje Imperatoru

Fatih Terim na kormilu Turske u narednih sedam godina

Turski nogometni savez objavio je da je produžio ugovor sa aktualnim selektorom Fatihom Terimom do 2020. godine. 

Terim je reprezentaciju Turske privremeno preuzeo ove godine, a sada je dobio i višegodišnji ugovor. Turski fudbal ne može bez Fatiha Terima. Najveći turski trener i najuspješniji turski selektor dobio je čak sedmogodišnji ugovor na kormilu reprezentacije.

Terim je reprezentaciju preuzeo početkom godine nakon serije loših rezultata pod vodstvom Abdullaha Avcija pa je nakon završetka kvalifikacijskog ciklusa dogovorena višegodišnja saradnja.

"Dogovorili smo sedmogodišnju saradnju s našim selektorom. Želimo biti stalni sudionik velikih takmičenja, a za to nam je potreban Fatih Terim,“ izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Turske Yildirim Demiroren.

Terim je Tursku vodio do najvećih uspjeha u historiji države, prvo je 1996. godine izborio prvi plasman na Evropsko prvenstvo, a zatim ju je odveo 2008. godine do polufinala Eura u Austriji i Švicarskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.