Fatih Terim nije ostao ravnodušan: Pronašao posao Eboueu

Fatih Terim nije ostao ravnodušan: Pronašao posao Eboueu

S. Mlaćo

Kao grom iz vedra jučer se u medije plasirala vijest o zastrašujućoj sudbini bivšeg igrača Arsenala Emmaneula Ebouea.

Eboue je izgubio skoro sve što je stekao u životu, ostao bez porodice, nekretnina, svega onoga za šta se borio igrajući u nekoliko velikih klubova.

Otkrio je kako preživljava i kako se nada da će mu neko barem malo pomoći, a odmah su počele stizate i razne ponude. Jedna od tih je pristigla iz Turske, tačnije Galatasaraya, kluba za koji je defanzivac nastupao u igračkoj karijeri.

Naime, novi trener Galatasaraya Fatih Termin kontaktirao je Ebouea te mu ponudio mjesto u klubu, tačnije da bude pomoćni trener pionira Galatasaraya

"Sretan sam što ću ponovo raditi sa Terimom, on mi je poput oca. Mnogo ga volim i sve bih učinio za njega", poručio je Eboue.

Ebou je šest godina nosio dres Galatasaraya, a u taj klub je stigao na poziv upravo Termina koji je i ovom gestom postao još omiljeniji među ljubiteljima fudbala širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije