Faubert se vraća u Francusku

Faubert se vraća u Francusku

Edmir Škorić

Francuski internacionalac koji je proveo šest mjeseci na posudbi u madridskom Realu, vraća se na Upton Park, no čini se da ga trener Ginafranco Zola ne vidi u planovima za narednu sezonu. Po svemu sudeći, Julien Faubert bi mogao karijeru nastaviti u rodnoj Francuskoj.

Julien Faubert je šest nesretnih mjeseci proveo u Madridu, gdje je kao posuđen igrač nastupao za Real, odnosno nije nastupao. Vratio se u redove "čekićara", no kako sada stvari stoje Italijan Gianfranco Zola ne misli računati na Francuza u narednoj sezoni.

Stoga, čini se kako će Faubert potražiti novu sredinu, a najbliži je povratku u rodnu Francusku. Za sada najviše za njegove usluge se zanima Paris SG, pa je i za očekivati da se igrač West Hama preseli u glavni grad Francuske.

25-godišnjak je karijeru počeo u Cannesu 2002. godine, gdje je igrao dvije sezone. Poslije toga prešao je u Bordeaux, u 2007. godini pridružio se "čekićarima" odakle je na početku ove sezone bio pozajmljen Realu. U Realu je nstupio dva puta, i nije imao priliku biti strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.