Favoriti remizirali, Fener i dalje vodeći

Turska Superliga, 7. kolo

Favoriti remizirali, Fener i dalje vodeći

Edmir Škorić

Sedmo kolo turske Superlige obilježili su kiksevi favorita. Nakon remija Trabzona i Galatasaraya, danas je istu 'sudbinu' imao i aktuelni prvak Fenerbahče.

Fenerbahče je u Istanbulu ugostio Samsunspor i na kraju remizirao u utakmici bez golova, ali dalje su ostali an vrhu sa 17 bodova. Gaziantepspor je s lakoćom, rezultatom 3:0, savladao Genclerbirligi.

Dva gola postigao je Muhammet Demir, a jedan Brazilac Wagner. Naš reprezentativac Ermin Zec kod gostiju je ušao u 63. minuti, a deset minuta kasnije zaradio javnu opomenu.

Orduspor, novajlija u ligi, iznenadio je u Ankari, upisavši četvrtu prvenstvenu pobjedu i tako se bodovno izjednačivši sa Galatasarayjom na diobi drugog mjesta (14 bodova).

Golove u 2:0 pobjedi za goste postigli su Fatih Tekke (16) i Bogdan Stancu (49 - penal). Čak osam golova postignuto je u susretu Kayserispoar i Sivasspora (6:2). Sutra se sastaju Mersin i Bešiktaš.

Turska Superliga, 7. kolo (nedjelja):

Kayserispor - Sivasspor 6:2
Ankaragucu - Orduspor 0:2
Gaziantepspor - Genclerbirligi 3:0
Fenerbahče - Samsunspor 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.