Favoriti se provukli
Marseille spretno i spretno

Zanimljive utakmice bez iznenađenja

Favoriti se provukli

M. Maksimović

U nedelju je odigrano šest utakmica 9. kola Kupa Francuske. Favoriti PSG i Marseille su prošli daljeuz dosta sreće.

Marseille je tek nakon izvođenja jedanesteraca eliminisao, četvrtoligaša ekipu Besancon. U regularnom toku utakmica je završila rezultatom 1:1. Domaćini su poveli preko Zubara, a Taiwo je izjednačio u 83. minuti iz jedanesterca.  Rezultat 1:1 je stajao na semaforu i nakon 120 minuta igre pa su se pucali penali. U petoj seriji Yohann Rangdet je bio neprecizan pa Marseille ide nakon ukupnih 5:6.

PSG je u gostima pobjedio također četvrtoligaša, sastav Montlucona, minimalno 1:0, a gol za prolaz dalje PSG-a je zabio Sessegnon u 52. minuti.

Rezultati 9.kola Francuskog kupa:

Eclaron - Dijon   0:5
Evry Essonne - Creteil 0:5
Villefranche/Saone - Orly 2:1
Blagnac - Monaco  0:1
Montlucon - Paris-SG 0:1
Besancon - Marseille 1:1 nakon jedanesteraca 5:6
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.