Favre je htio Štilića još u Herthi

Reprezentativac BiH najvjerovatnije ide u Borussiju

Favre je htio Štilića još u Herthi

Trener njemačke ekipe Borussije iz Moenchengladbacha Lucien Favre veliki je poštovalac igre reprezentativca Bosne i Hercegovine Semira Štilića još iz vremena kada je trenirao Herthu iz Berlina.

Favre je sjedio na klupi berlinske ekipe od 2007. do 2009. godine i u tom je periodu pratio Štilića, za kojeg smatra da posjeduje nesvakidašnji talenat, te ga je namjeravao dovesti još tada u Herthu.

Međutim, do tog transfera nikada nije došlo, ali Favre ne želi da mu se istra greška dogodi ponovo, pa će naš reprezentativac, po svemu sudeći, naredne sezone nositi dres kluba iz Moenchengladbacha.

Štiliću ugovor sa Lechom ističe na kraju naredne sezone, što znači da bi u januarskom prelaznom roku mogao dogovoriti transfer bez pristanka i bez obeštećenja Lecha, što u Poznanu svakako namjeravaju izbjeći, te je već dogovoreno da Štilić ima odriješene ruke ukoliko za njega dođe prihvatljiva ponuda.

Očekuje se bi već početkom naredne sedmice na adresu Lecha trebala stići i prva zvanična ponuda Borussije, koja, međutim, nije jedini njemački bundesligaš koji je zainteresovan za Štilića. Naime, za njegove usluge zainteresovane su ekipe Mainza i Stuttgarta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.