Favre nije više trener Herthe

Poslije proaza od Hoffenheima

Favre nije više trener Herthe

Edmir Škorić

Šesti poraz Herthe u nizu bio je kap koja je prelila čašu, pa su čelnici berlinskog kluba odlučili dati otkaz švicarskom treneru Lucien Favreu.

Prošle sezone Hertha je, sasvim iznenada, bila u utrci za naslovom prvaka Njemačke, briljirali su u skoro svakoj utakmici, ali je početak nove sezone bio katastrofalan. Berlinska momčad posljednja je poslije sedam kola sa samo jednom pobjedom.

Vedad Ibišević sa svoja tri gola, možemo slobodno reći, jedan je od krivaca za ovakav rasplet u Herthi, odnosno otkaz švicarskom stručnjaku. Svoje mjesto izgubio je i njegov asistent Harald Gamperle.

Favreov nasljednik trebao bi biti U23 trener Herthe karsten Heine, a narednu utakmicu Hertha igra već u četvrtak protiv portugalskog Sportinga u ovkiru Evropske lige. Potom ih u nedjelju čeka bundesligaški ogled sa HSV-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.