FC Köln vjeruje Solbakkenu

Ništa od smjene među Jarčevima

FC Köln vjeruje Solbakkenu

Volker Finke, sportski direktor FC Kölna, demantovao je bilo kakvu opciju po kojoj bi novi trener Stale Solbakken mogao napustiti klub.

Jarčevi su pod vođstvom Norvežanina koji je stigao iz FC Kopenhagena osvojili samo bod u prva tri kola uz gol razliku 2:9, ali rukovodstvo kluba je čvrsto uz trenera.


"Mi smo doveli Solbakkena za minimum 68 utakmica, a ne za dvije ili tri. Trener ima našu punu podršku i nadamo se da će doći i bolji rezultati. Sve ostalo nije tema", izjavio je Finke.


FC Köln u četvrtom kolu igra protiv Hamburga koji je takođe osvojio samo jedan bod i to će biti više nego interesantan meč. Iz krugova bliskih Kölnu se priča da postoji opcija da se kupi austrijski reprezentativac Roland Linz. Ovaj visoki napadač bečke Austrije je u poslednja tri meča postigao čak 6 golova i možda bi mogao da pojača napadački red gdje očigledno Novaković i Podolski ne mogu sve sami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.