Feđa Dudić: Demokratija je itekako prisutna, ja samo presječem i dam zadnju riječ

U Mostaru se lakše diše nakon jučerašnje pobjede u Bijeljini

Feđa Dudić: Demokratija je itekako prisutna, ja samo presječem i dam zadnju riječ

S. Mlaćo

Malo ko je vjerovao da se FK Velež može vratiti neporažen iz Bijeljine. Radnik je u sjajnoj formi, dok Rođeni igraju dobro, no izostali su rezultati, pa su mnogi očekivali sigurnu 'jedinicu'.

Feđa Dudić je ipak najavljivao otvoren meč te pohod na bodove, iako je svjestan kvaliteta Radnika.

Na kraju je Dudić nadmudrio kolegu Starčevića, Velež odigrao sjajnu utakmicu posebno na taktičkom planu, te sada na svom kontu ima 22 boda.

Dan nakon utakmice razgovarali smo sa Dudićem kod kojeg se osjetilo olakšanje zbog važne pobjede.

"Moram biti zadovoljan. Posljednje tri utakmice nismo imali ni sreće, iako smo imali igru, no nedostajalo je bodova. Kada je tako sve je pod upitnikom. I kvalitet igrača, kvalitet rada i sve ostalo. I meni je jasno da kada nemamo igru onda nemamo čemu da se nadamo, ali kada imamo, a mi imamo, smiren sam i siguran da će nam se na nekim utakmicama sreća vratiti. Ne mogu reći da smo jučer imali sreće, Radnik nije stvorio nijednu sto posto šansu, limitirali smo ih, odigrali kvalitetnu utakmicu i zasluženo slavili. Imali smo zaista dobar skauting pred meč, sve odradili po planu i moramo biti zadovoljni", priča Dudić na početku razgovora za SportSport.ba.

Iz Radnika su najavljivali pobjedu, pa se stekao utisak da su malo i podcijenili rivala, što se vrlo često zna 'obiti o glavu'.

"Ne mogu baš reći da su nas podcijenili, no prema izjavama očekivali su mnogo lakšu utakmicu. Vidjeli su da smo i nekompletni, te im je to sigurno bilo u glavama".

Pored 22 boda i relativno dobre situacije pred odlazak na zimsku pauzu, ističe i dobitak Veleža u vidu dva mlada nogomeaša.

"Osvojili smo 22 boda koja su čista kao suza, momci su svaki pošteno osvojili, a pored toga dobili i Melvina Osmića, te Nermina Alagića. Osmić se već instalirao u prvih 11, te pokazao da se na njega može ozbiljno računati, a sve je to plod kvalitetnog rada. Alagić je dobio priliku u veoma bitnoj utakmici i to kod rezultata 1:0 za nas, a moram pohvaliti i svoj stručni štab s kojim imam sjajnu saradnju. Zaista imamo dobru atmosferu među nama, kao i u svlačionici. Većinu tu ljudi sam poznavao dobro, ali nismo surađivali. Sjajno smo se uklopili, ne ponašam se kao šef, sve je na drugarskoj bazi. Ja samo presječem i dam zadnju riječ, a demokratija je itekako prisutna.

Što se tiče Alagića, njegova partija i ukazana šansa je velika dobit i za školu FK Velež. Momci vide da kvalitetnim radom mogu doći do prvog tima, da tu ne služe đaba, a zato i imamo prijateljske utakmice na kojima vidimo bitne stvari. Alagić se isticao u tim mečevima, a ja volim mlade igrače. I u GOŠK-u sam pružio šansu Boškoviću sa 18 godina, a sada je taj momak u Dinamu. Ne libim se staviti mladog igrača, no on to treba zaslužiti. Svakako da je to satisfakcija i za trenere u Omladinskom pogonu, te vjerujem da će Alagić dodatno napredovati i naći svoje mjesto među 18, pa što da ne i u početnoj postavi".

U Veležu mnogo lakše dočekuju gostovanje Željezničaru. Ovaj susret će se prema svemu sudeći odigrati u nedjelju na Grbavici, a ne u subotu kako je prvobitno bilo planirano.

"Naravno da u mnogo boljem raspoloženju dočekujemo Željezničar. Očekujem praznik fudbala. Željo je lider na tabeli, a Velež je ime, veliki klub i očekujem i veliku podršku naših navijača. Teren će biti sjajan, dolazimo da se nadigravamo, a već smo pokazali da možemo parirati timovima iz vrha tabele. Nedostajat će nam opet par igrača, Osmić je jučer dobio crveni, no ne tražim alibi".

U posljednjih par utakmica Veležovi ofanzivci Fajić i Brandao nisu se upisali u listu strijelaca. Fajić je postigao tek dva pogotka ove sezone, dok je Brandao posljednji put pogodio protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja početkom oktobra.

Dudić ipak nije zabrinut. Ističe da navedeni dvojac radi veliki posao za tim, nerijetko i u defanzivi.

"Ne brine me to. Znam da većina gleda da li su postigli gol i kada su postigli, ali pogledajte posao koji oni odrade u defanzivi. Fajić je jučer odradio vrhunski posao u defanzivi, Brandao savršeno odigrao protiv Vasića. Prije je igrao samo u jednom smjeru i obojica su definitivno napredovali u defanzivnom pogledu. Svi moraju da igraju i napad i odbranu, te moram pohvaliti i Behrama i Vehabovića. Iako Fajić i Brandao nemaju sada golova, ja sam zadovoljan, posebno njihovim zalaganjem. Ko to gleda sa stručne strane, definitivno može lako shvatiti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Željezničara, Rođeni će na pauzu. Bit će veoma zanimljivo pratiti dešavanja u klubu iz Mostara, s obzirom da su Rođeni najavili da će biti promjena u igračkom kadru. Dudić ističe da su pojačanja potrebna, ali da klub neće dovoditi pod svaku cijenu.

"Tražimo, razgovaramo... Rekao sam da ću u Velež dovesti samo onoga ko može nešto dati Veležu, a ne samo gomilati kadar i stavljati na platni spisak. Trebaju nam tri-četiri kvalitetna igrača, probat ćemo naći, ali ne dovoditi pod svaku cijenu. Štitim interese kluba i ne želi da plaćamo nekog ko nije vrijedan Veleža. Dobar igrač naravno nikad nije skup", dodao je šef struke FK Velež na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

south
Velez mi je bio pravo drag klub ali poslje svih desavanja od onih bejzbol palija na prijateljskoj protiv Zelje pa do lizanja sa vijetnamskom ravaku postali su omrazen klub.
2 6
AjdinVL
Dudić da vodi Sarajevo ili Zelju pretpostavljam da bi jedan od ta dva kluba postao bosanski Juventus. Osam sezona osam titula, a smatram i da evropsko putovanje ne bismo zavrsavali na prvom ili drugom pretkolu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi