Feđa Dudić nakon 'petarde' hvalio mlade igrače

Trener Veleža zadovoljan

Feđa Dudić nakon 'petarde' hvalio mlade igrače

Edmir Škorić

FK Velež je u posljednjem meču 27. kola Premijer lige savladao Posušje sa uvjerljivih 5:2.

Sjajan meč odigran je u Mostaru na stadionu Rođeni za kraj kola, a Velež je gostima iz Posušja očitao lekciju.

Trener Mostaraca Feđa Dudić imao je razloga za zadovoljstvo.

"Čestitam momcima na ozbiljnosti i ulasku u utakmicu. Puno je postići pet pogodaka, možda smo mogli još nešto postići, još nešto primiti, pogotovo na početku drugog poluvremena. Zamjerke neke imam, prije svega na gol u zadnjoj minuti prvog poluvremena, gol u zadnjoj minuti drugog. Pogotovo imam zamjerke na ovaj gol iz prekida", rekao je Dudić, dodavši:

"Sada možemo i dozvoliti sebi taj luksuz da primimo. Moram pohvaliti tri mlada igrača, prije sam znao da ih kudim, sada ih moram pohvaliti. Ali, natjerali smo ih da oni pokažu da zaslužuju svoje mjesto, a ne da igraju samo zato što je neko izmislio to pravilo o mladim igračima. Prije sam jedva čekao poluvrijeme, pa da bar jednog zamijenim, sada su počeli Bajrić, Salčin, Džanković".

On je na kraju poželio gostima da izbore opstanak do kraja sezone jer, kako kaže, to po svemu zaslužuju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odeš gore, pobjediš utakmicu i ljudi te isprate aplauzom. Posušje ovakvo treba Premijer ligi BiH", dodao je Dudić.

Mostarski Rođeni igraju sjajno, a njihov fokus do kraja ipak najviše će biti na utakmicu finala Kupa BiH protiv Sarajeva koja se igra za nešto manje od mjesec dana.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sreća pa se riješišmo najvećeg panja Zubanovića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi