Feđa Dudić: Ne smijemo biti nonšalantni kao protiv Radnika
Feđa Dudić i Kosta Manev obratili su se novinarima pred gostovanje Želje

Press Rođenih pred gostovanje FK Željezničar

Feđa Dudić: Ne smijemo biti nonšalantni kao protiv Radnika

U prostorijama stadiona Rođeni jutros je upriličena press konferencija FK Velež povodom derbi susreta 8. kola Premijer Lige u kojem će mostarski klub dočekati lidera na tabeli FK Željezničar.

Okupljenim novinarima obratili su se trener momčadi Feđa Dudić te igrač Kosta Manev. Prvi je riječ imao Dudić:

"Prvo bih pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku" - otvorio je press strateg Rođenih i nastavio: -"Svjesni smo ko nam dolazi, mjesto na tabeli dovoljno govori o tome o kakvom se protivniku radi, sigurno je da imamo veliki respekt prema njima. I poslije prvog kola i njihovog remija s Borcem govorio sam da je to jedan drugi Željo u odnosu na prošlu sezonu. Posloženi su onako je to htio njihov trener Amar Osim, prošao je kvalitetne pripreme s njima i evo, rezultati tog rada se itekako vide".

"Mi smo u situaciji kakvoj jesmo, u svakoj utakmici moramo tražiti bodove pa će tako biti i sutra uz respekt prema gostima mi jednostavno moramo tražiti pobjedu i tako ćemo se i postaviti te bez obzira na njihove kvalitete nećemo odstupati od zacrtanog plana. Što se tiče priprema, iskoristili smo pauzu za odlazak u Ljubuški gdje smo malo podigli fizičku spremu, ali više smo koristili vrijeme za psihičku pripremu, razgovore s igračima da svi skupa shvatimo u kakvoj smo situaciji, te da shvatimo težinu ovog grba i dresa. Ne smije nam se ponoviti nonšalancija koja je viđena protiv Radnika. Očekujem jednu pozitivnu reakciju, jednu borbenu ekipu i izgaranje do zadnje minute te bespoštednu borbu. Što se tiče ozliijeđenih igrača dobili smo negativne vijesti u vezi Darija koji neće moći igrati sutra iako ima izrazitu želju da igra. Mi nećemo rizikovati i poslušat ćemo savjet doktora i on neće igrati jer ne želimo da ga izgubimo na duže vrijeme posebno jer sada dolazi ubojiti ritam utakmica srijeda-subota. Ionako smo nešto tanji s igračkim kadrom. Dobra vijest za sve je da je Cvijanović počeo trenirati punim intezitetom i vidjet ćemo hoće li biti u kadru za ovu utakmicu iako to možda ne bi bilo previše realno u ovom trenutku" - rekao je strateg Rođenih Feđa Dudić.

Kosta Manev je dodao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što je trener rekao dobro smo iskoristili ove pripreme s naglaskom na ovaj psihički dio, da se pripremimo i shvatimo u kakvoj smo situaciji. Svi moramo shvatiti da moramo biti bolji i da rezultati moraju biti bolji da bi se podigli na tabeli. Što se tiče Želje svi znamo kakav je to protivnk i fokus će morati biti maksimalan. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani u oba smjera da bi došli do željenog rezultata" - rekao je stoper Rođenih.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se sutra u 16:30h na stadionu Rođeni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
FEĐA-ĐŽAROVSKI DUDIĆ..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi