Feđa Dudić: Nemamo širinu, ali nikad nisam kukao...

Trener FK Velež

Feđa Dudić: Nemamo širinu, ali nikad nisam kukao...

M. Šljivak

Velež i Tuzla City remizirali su večeras u Mostaru (1:1) u utakmici 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Rođenih Feđa Dudić smatra da je njegov tim morao danas da dođe do tri boda jer su imali prilike koje se ne smiju promašiti

"Imali smo taj pad od 46. do 60. minute gdje je protivnik bio bolji i primili smo gol. U ostatku meča smo bili bolji, imali smo kod 1:0  dvije-tri stopostotne šanse. U 90. minuti Ćosić sam jedan na jedan pred golmana, nismo zabili. Bili smo limitirani visinom, nismo mogli to braniti. Nismo pobijedili, ostaje žal, ali nekad pobijediš nekad ne. Mi gajimo ovaj neki stil igre, trebamo se sada dobro odmoriti, nemamo širinu, malo nas povrede remete... Idemo dalje", rekao je Dudić.

Sada Veležu slijedi nešto lakši raspored. 

"Mi ćemo morati ući u favoriti u tim utakmicama, ali svako svakoga može dobiti. Primjer je Mladost. Momci će dobiti malo duži odmor, lakše je igrati sa tim lakšim protivnicima, ali bez ozbiljnosti ne možeš pobijediti".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O eventualnim novim igračima u timu Dudić je rekao:

"Nedostaje nam jedan igrač prema naprijed. Mislio sam da smo Halilovića završili, njega je u zadnji čas isplatio. Imam samo Ovčinu na klupi, vrtim, mijenjam pozicije. Nemam šest prema naprijed da mogu zamijeniti. Nikad nisam kukao, imamo šta imamo. Već je septembar, broj stranaca smo iskoristili. Većina u BiH igrača što je slobodno nije spremno. Ako se ukaže neko iz vana sa našim papirima, onda ćemo gledati nešto da dovedemo. Možda nešto iskoči, ali nećemo ništa na silu", rekao je Dudić koji je istakao zadovoljstvo osvojenim bodovima pred pauzu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RamboIzzMostara
Prošle godine je Velež puno bolje igrao, pogotovo ona utakmica protiv Borca...ne razumijem šta pokušavate uraditi..par prodaja i kupovina zadnjih su "blago receno" sumnjivi, i ne svidja mi se nikako. Odhebali ste nam Maneva, odhebali ste Fajića i dovukli nam ove amatere, koji nisu za Federalnu ligu, kamoli PL BiH...pojačanja su nikakva.
5 16
Dibudanbu
Fedza ne jedi ****a
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi