Feđa Dudić pred gostovanje na Grbavici: U decembru smo bili veći autsajderi pa smo pobijedili

FK Velež spreman za Željezničar

Feđa Dudić pred gostovanje na Grbavici: U decembru smo bili veći autsajderi pa smo pobijedili

M. Šljivak

FK Velež novu sezonu Premijer lige BiH otvara na Grbavici duelom protiv Željezničara.

Trener Rođenih Feđa Dudić je za SportSport.ba najavio utakmicu, te je govorio o pripremnom periodu koji je prošao veoma dobro.

"Imali smo odlične pripreme. Zadovoljni smo učinjenim, a jedina mrlja je povreda Dine Hasanovića i saznanje da Behram ne može igrati. Te povrede su malo poremetile pripremni period, ali ostalim možemo biti zadovoljni", rekao je Dudić.

Nova imena u Mostaru su Konstantin Češmedijev i Fejsal Mulić. Dudić je za sada zadovoljan njima, ali sačekat će nekoliko kola da da konačnu procjenu.

"Vidjet ćemo kad počne prvenstvo. Posjeduju obojica kvalitet, ali kad počne prvenstvo, tad ćemo moći dati konkretnu prognozu jesmo li pogodili sa njima. Ja sam za sada zadovoljan i da će biti na kraju pojačanja".

Pred gostovanje Željezničaru je optimista.

"Grbavica, prelijep teren, noćna utakmica, protivnik vrhunski... Imamo sve uslove za vrhunsku utakmici. Ulazimo u dobru formu, igramo efikasno i očekujemo dobru utakmicu", rekao je Dudić i ističe veliku želju da se publika vrati na tribine.

"Publika će nedostajati posebno na domaćem terenu. Falit će nam sigurno. Prošle godine je naših navijača bilo preko 1000 na Grbavici. Nadam se da će sljedeći korak biti povratak publike, zbog njih se igra fudbal. Ne mora biti u punom kapacitetu i na otvorenom stadionu sigurno ima mjesta za publiku, da se da određeni kapacitet i najmanje tu može doći do zarade. Za sada je bitno samo da krenemo".

Kladionice Rođene vide kao velike autsajdere na Grbavici. Dudić se nada da će ih sve demantovati.

"Vidio sam na vašem portalu da smo apsolutni autsajderi. U decembru smo bili veći autsajderi, pa smo pobijedili. Sada nas malo manje doživljavaju autsajderima. To je njihova procjena, a mi ćemo se potruditi da sutra demantujemo to".

Postoji velika mogućnost da će Velež dobiti još dva pojačanja u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi težimo da bude još jedan ili dva igrača, zbog rotacije. Juniori ne mogu konkurisati na premijerligaškom nivou, a širina nam treba. Imamo dogovor sa jednim igračem i pitanje je samo kada će dobiti papire. Neplanirano su nam došle povrede, dva smo doveli, ali zbog svih povreda moramo dovesti barem još dva igrača zbog širine.

"Hvala Bogu napokon počinjemo. Mnogi podjenjuju Premijer ligu i znam da svi prate. Svi jedva čekaju da počne sezona", rekao je Dudić za kraj razgovora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Kako smo mi bolestan narod..kad kazm mislim na Balkanu opcenito..vjv ni dalje i sire nije bolje, al za tamo me boli racku. Koja je fora srati nekome..staviiti nik VELEZ i pricati protiv nekoga..ovaj iz Nizozemske sere nesto o gradu i selu..isto kad bi njemu neko rekao kako mozes navijati za Zelju, a zivjeti u Nizozemskoj, treci umjesto Zeljo pise seljo..kao nekoga omalovazava tim promitivizmom..i svi nabrojani izvinite, nista licno..ovo pisem za sve nas..kao pravimo neko rivalstvo..kakvo bola?? Zeljeznicar i Velez i jesu historijski sportski rivali..i meni je normalno da se navijaci medjusobno zahebaju, podhebaju i prcaju al u granicama normale..spominjati familiju, razvaljivanie i td je tako glupo i smijesno..nivo neandertalca i nekog ko je primitivac s malim brojem rijeci u vlastitom rijecniku. Sjecam se..2002. i tih godina utakice Veleza i Zelje..svi navijaci su bili zajedno i izmijesani na tribinama..bez jednog jedinog incidenta. Sta se desilo? Grupa glupana, narkomana i internet huligana uspjela zavaditi ozbiljne i skolovane ljude?? Malo nam je korona..ko su nam ideali!
21 5
007
Feđa Dudić - papak, kompleksaš
7 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti