Šefovi održali riječ, hoće li igrači Veleža imati 'hrabrosti'?

Svi na 'nulu'

Šefovi održali riječ, hoće li igrači Veleža imati 'hrabrosti'?

Midhat Šljivak

Mostarski Velež napravio je veliki rezultat za fudbal u Bosni i Hercegovini.

Rođeni su iz drugog pretkola Konferencijske lige izbacili grčkog velikana AEK iz Atine pruživši dvije zaista fenomenalne partije protiv favorizovanog rivala.

Pred put u Atinu stručni štab mostarskih Rođenih najavio je kako će se ošišati naćelavo ako prođu u narednu rundu takmičenja.

Obećanje je ispunjeno. Kompletan stručni štab mostarskog tima ostao je bez kose već po dolasku u Mostar, a Avdo Kalajdžić je poručio:

"Obećanje ispunjeno, cilj je postignut. To je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva, ljubavi, druženja, sloge, zajedništva, povjerenja i posvećenosti radu i uspjehu našeg kluba. Mi smo jedno".

Oglasi

Šefovi su održali riječi, a ostaje nam da vidimo hoće li i igrači Veleža imati 'hrabrosti' da skinu kosu sa glave.

Velež će novi izazov u Konferencijskoj ligi imati već narednog četvrtka kada gostuju švedskom Elfsborgu.

Velež će u ponedjeljak saznati još jednog potencijalnog rivala u Evropi: Tottenham, Roma, Rennes...

Prije utakmice u Švedskoj, u ponedjeljak će Rođeni saznati potencijalnog rivala u play-offu Konferencijske lige. Žrijeb će biti održan u 14 sati.

Pobjednik meča Elfsborg - Velež će biti među nenositeljima, pa tako za rivale mogu da dobiju ekipe kao što su Tottenham ili Roma.

Takođe, među potencijalnim rivalima Veleža, naravno u slučaju da prođe u play-off, mogli bi se naći timovi poput Genta, PAOK-a, Rubinja, Viktrorije Plzen, Basela, Kopenhagena, Vojvodine, Partizana, Anderlechta, Feyenoorda, Maccabi Tel Aviva, Rennesa...

Izuzev Rome i Tottenhama, te Rennesa, svi ostali timovi tek treba da "preskoče" treće pretkolo, tako da nije isključeno da neko ipak od favorita zakaže i ostane uskraćen za nastup u play-off.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ali okvirno gledajući, Velež će u svakom slučaju u play-offu imati paklenog rivala. No, neka se Rođeni sada baziraju na Elfsborg, a onda šta bude...

Utakmice play-offa igraju se 19. i 26. augusta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Kakvi glupani. Da li je moguce da su ovoliko zaostali???
2 15
velez mo
FEĐA MAJSTORE,POVEDI NAS U GRUPNU FAZU,VIDIŠ DA MOZEMO,IDEMO SAD NEMA STAJANJA
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi