Feđa Dudić u Varteksu

Prvi topnik PL BiH odlazi u Hrvatsku

Feđa Dudić u Varteksu

Feđa Dudić, najbolji strijelac BiH Premijer lige, tokom koje je u dresu Travnika postigao 16 golova, dogovorio je dvogodišnju saradnju s Varteksom.

„Sinoć sam stigao iz Varaždina gdje smo dogovorili saradnju 1+1 godinu. Zadovoljan sam postignutim uvjetima a nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mladoj ekipi Varteksa da ostvari što bolji plasman u narednoj sezoni,“ kazao je Fedja Dudić.

Dudić već ima osvojenu titulu prvaka Hrvatske sa nogometašima Zagreba a nakon kratkog boravka u Sarajevu 21. juna putuje ponovo u Varaždin kada je zakazano prvo okupljanje tima.

„Prezadovoljan sam ishodom pregovora! Dobili smo upravo onakvog napadača, kakvog smo priželjkivali. Na Dudićev račun stigle su samo riječi pohvale od svih ljudi koje smo u zadnje vrijeme kontaktirali. Boljeg igrača na njegovoj poziciji nismo mogli dobiti,“ rekao je trener Varteksa, Samir Toplak.

Dudić je bio i u pregovorima sa splitskim Hajdukom, no, odbio je doći na probu te je doputovao na sjever Hrvatske, gdje je u kratkom vremenu dogovorio detalje dvogodišnjeg ugovora sa čelnicima varaždinskog prvoligaša.

„Tri godine provedene u Travniku ostaće mi u veoma lijepom sjećanju a Travnik uz Sarajevo najdraži grad! Čujem da je Travnik dobio novog predsjednika i iskreno im želim da klub učine još stabilnijim i kvalitetnijim" istakao je Dudić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.