Feđa Dudić zadovoljan, hvalio novajlije

Velež slavio

Feđa Dudić zadovoljan, hvalio novajlije

E. Škorić

Velež je u prvoj pripremnoj utakmici u Međugorju pobijedio Željezničar s 2:1.

Trener Mostaraca Feđa Dudić bio je zadovoljan kako su njegovi momci odradili prvi test u pripremnoj fazi sezone.

"Ko je gledao utakmicu, mogao je da vidi da želi da igramo visoki presing, da izlasimo visoko na protivnika. Radili smo to u oba poluvremena. Bilo je malo grešaka po dubinskoj lopti gdje smo malo ostavljali prostor. Sve u svemu, mislim da je bilo dosta korektno. Zadovoljan sam za ovaj dio priprema. Ima tu i tečnosti u pasu, ide to sve jako dobro. Željo je imao igrača koji su na probi i nisu igrali zajedno, pa se to vidilo i na terenu. Mislim da smo u drugom poluvremenu puno bolje izgledali. Mogu biti zadovoljan", rekao je Dudić, dodavši:

"Najavio sam i Cvijanovića. Pored pojačanja koja smo doveli, za nas su faktički pojačanja Ovčina i Cvijanović, koji su se oporavili. Obojica su odigrali odlično. Kod Radovca se vidi ta sigurnost u igri, ima tu mirnoću i taj dugi pas koji nam je trebao. Malo mora da popravi defanzivu, tražit ćemo da se malo brže vraća. Pršeš korektno, iako mu je prva utakmica. Bilo je korektno sve za danas".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sljedeća utakmica u utorak protiv Metalleghea, a do tada normalno radimo, pa 30. januara idemo u Antaliju gdje ćemo imati tri jake provjere. Tu ćemo formirati neku ekipu, ali evo momci se nadmeću i bit će teško izabrati prvih 11. Do njih je, da se bore i da se koristi priliku, a ja ću stavljati one najbolje".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sviRodjeni
Amar Osim: Navikli smo gubiti od Veleža, kraj priče.
7 2
rodjak
Stvarno sa Zeljom ne trebamo vise igrati ni prijateljske,ni turnire ni prvenstvene,vazda isto :) ,ja konto Zeljo ce se malo popraviti ali bogami veoma lose.Istina nije tu bilo 3 najbolja igraca Zelje(ne racunam Zeca on ce i dalje biti povrijedjen),ali ovi igraci sto su igrali ja nista od njih nisam vidio.U drugom poluvremenu kad su usli Prses i Radovac kod nas sredina terena je bila nasa zakucana ,a Zeljo 2 puta do gola doso.Ni mi nismo nesto vele odigrali,ali opet izgledalo je puno bolje od Zelje a i kod nas je bilo i igraca na probi i juniora
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi