Dudić: Govorio sam da ćemo se i mi nešto pitati, tad je bilo podsmijavanja

Velež sve bliže Evropi

Dudić: Govorio sam da ćemo se i mi nešto pitati, tad je bilo podsmijavanja

E. Škorić

Feđa Dudić bio je jako zadovoljan jer je njegov tim ostao neporažen u mostarskom derbiju.

Velež je vodio Pod Bijelim brijegom nakon 45 minuta, no na kraju ipak remi protiv Zrinjskog (1:1), ali Rođeni su sve bliže svom cilju, a to je izlazak u Evropu.

"Moram prije svega da čestitam igračima Zrinjskog na koreknosti iako je bila veoma važna utakmica. Proteklo je sve u najboljem redu i korektno. Sigurno da je Zrinjski bio bolji. Iako smo poveli u najbolje moguće vrijeme, u drugom poluvremeno smo počeli da igramo da ličimo na ono što želimo i onda iz kontranapada primamo gol. Do kraja utakmice je Zrinjski puno bolj bio na terenu i više se pitao. Međutim, ovo je sigurno nagrada za nas za neke ranije utakmice gdje smo gubili bodove u zadnjim minutama. Ovo je nagrada za moje momke i za naš pošten rad".

"Oborili smo jedan veliki klupski rekord od 16 utakmica bez poraza. Moram momcima odati veliko priznanje. Okrećemo se dalje, nemamo puno vremena za odmor. Probat ćemo se regenerisat koliko budemo mogli. Želimo u srijedu pobijediti i potvrditi ovaj bod".

"12 bodova je u igri, sve je još tu... Biće zanimljivo do kraja, svako se za nešto bori. Nije nikada bilo zanimljivije prvenstvo. Samo Željezničar je taj koji nema za šta da se bori, svi ostali se bore za nešto".

Najavio je i derbi sa Željezničarom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ove sezone rezultati Željezničara nisu zadovoljavajući, ali to je i dalje jedina ekipa koju ove sezone nismo pobijedili. Samo maksimalno ozbiljno zalaganje i htjenje nam može donijeti dobro".

"Vjerovao sam da ćemo biti dobri i visoko na tabeli. Baš sam nakon prijateljske utakmice u Visokom dao izjavu da ćemo se i mi nešto pitati. Bilo je podsmijavanja na osnovu toga, ali bilo je argumentovano. Mi nemamo možda pojedinca koji može da riješi utakmicu, ali imamo sigurno dobar kolektiv. Želim da ako Bog da na kraju izađemo na euroscenu", zaključio je Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reddevilsh
Naš je Duda Alex Ferguson
11 1
VelikiMislilac
45.-92. Velez 8 puta u top 3 Sarajevo 4 puta Zeljo 4 puta Samo je falila titula najvecem bh klubu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi