Dudić: Neću podleći pritisku, štitit ću interese kluba i raditi 24 sata dnevno

Novi šef struke FK Sarajevo

Dudić: Neću podleći pritisku, štitit ću interese kluba i raditi 24 sata dnevno

Edmir Škorić

Sjajni trener Feđa Dudić danas je imenovan novim šefom stručnog štaba u FK Sarajevo.

Dudić je nakon sjajnog vođenja Veleža dobio priliku da radi u jednom od najvećih timova na ovim prostorima, a danas je zvanično predstavljen.

Izjave za medije dali su sam Dudić i Emir Hadžić, koji je odnedavno ponovo na poziciji sportskog direktora bordo tima.

"Prije svega, želim još jednom da se zahvalim svom bivšem klubu na svemu. Sigurno će ostati samo lijepa sjećanja i želim im sreću u nastavku. Kada ne budu igrali protiv Sarajeva, navijat ću uvijek za njih. Od danas je ovo moj novi dom i tako ću se ponašati, nosit ovaj posao kući i biti 24 sata za klub. Došao sam ovdje jer je to za mene veliki izazov. Ne bi se baš svako prihvaito ovoga, ali uvijek tražim više od sebe. Mislim da je situacija takva kakva jeste, a svaki izlazak u Evropu mora biti cilj. Probat ćemo što prije da dođemo u vrh bh. fudbala i tu i zaslužujemo biti. Da će biti lagano, neće, a moja prednost je što znam gdje dolazim. Imam veliko iskustvo, a znao sam se nositi pod pritiskom. Sa moje strane, probaću da pridobijem navijače i da se promijeni taj neki kurs gdje uvijek više volimo sa strane nego domaće. Neću puno obećavati, vidjet ćete sve od prvog kola", rekao je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim svima sreću u nastavku, a igračkih promjena će sigurno biti. Moramo gledati interese kluba, a ne neke privatne ljubavi. Ja sam uvijek štitio interese kluba. Zahvaljujem se ljudima što su me izabrali. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Prvi sam ponudio opciju 2+1 jer ne želim da ležim, želim da radim i da napravim rezultat. Neću sigurno podleći pritisku i radit ću onako kako mislim da je najbolje za mene i za klub".

"Imali smo jednu jako neuspješnu sezonu. Bila je turbulentna i teška, a radili smo na tome da izaberemo novog šefa stručnog štaba. Uspjeli smo da dogovorimo s Feđom Dudićem i zadovoljni smo izborom. U ovom trenutku je ovo vjerovatno i najbolji trener u našoj ligi. Dogovorili smo saradnju na dvije godine plus godinu. Sada sigurno moramo dati jedan kontinuitet šefu stručnog štaba, imat će maksimalnu podršku, zajedno ćemo da radimo kako bismo ostvarili ciljeve. Minimalno što bi se trebalo uraditi je izlazak u Evropu. Bit će sigurno dosta promjena i u igračkom kadru. Sastavljat ćemo 'novu' ekipu i moramo svi zajedno biti strpljivi. Neće biti lako, pogotovo Dudiću, koji dolazi u jednu tešku situaciju, tako da moramo biti strpljivi", dodaje direktor kluba Emir Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

davide.azzurri
Nakon 6 mjeseci ide naslov.. Fedja Dudic vise nije trener FK Torpedo
19 15
shzloshzlo
Nisi ti kriv,jesi maloa lis is e posteno zahebo.Da si ostao u Mostaru jos 2-3 sezone, ovdje bi ti bistu napravili.Tvoji hordasi ima d ate popljuju prvom prilikom. Nasjeo si Fedja pitarskim fazonima.Klub u kojem je jedan Fanimo propao niej za tebe.Nego mene licno najvise "zabrinu"ovo komentarisanje po forumima kako "Sarajevo moze doci samo u Velez, ziabrati najbolje i otici jer je Velez filijala Sarajeva".E to je rpelilo casu barem kod mene. Mada Zrinjski ne begenisem, ne zato sto je hrvatski vec zato ssto imaju fasisticku ideologiju i sve su na ktvi stekli ali Sarajevo sam nekako gotivio do ovoga slucaja.Od danas-totalni zaokret.Bujrum"braco"Sarajlijice, prijavljujte me kao iz a prosli komentar.Dislajkujte.Meni ne smeta.Ali vas nacin podlog rada PROTIV Veleza je presao CRTU. I ne zaboravite-Fedja je imao jos ejdnu godinu ugovora sa Velezom,Ja bih vam dobru udstetu uzeo za to....zasluzili ste...
12 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi