Fejzić je činio čuda na golu, ali nije mogao odbraniti sve: Tuzla City poražena na Koševu
Ispromašivao se tim Husrefa Musemića u večerašnjem duelu, ali na kraju je ipak osvojio tri boda

Trijumf Sarajeva

Fejzić je činio čuda na golu, ali nije mogao odbraniti sve: Tuzla City poražena na Koševu

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Koševu Tuzla City sa 2:0 u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dominirao je tim Husrefa Musemića tokom svih 90 minuta i na kraju je sasvim zasluženo upisao tri boda u ovom meču.

Iako je domaći tim imao terensku inicijativu većim dijelom prvog poluvremena igrao se veoma dosadan fudbal koji nije donio apsolutno ništa.

Gosti su prvi prijetili sredinom prvog dijela. Grešku Mujakića međutim nije iskoristio Ziljkić čiji udarac blokira Dupovac.

Ipak, Bordo tim u samom finišu prvog dijela propušta sjajne šanse da dođe do prednosti i pravo je čudo da je Tuzla City uspjela zadržati rezultat 0:0.

U 37. minuti penal za Sarajevo. Nakon što je golman gostiju Nevres Fejzić srušio napadača domaćih Mersudina Ahmetovića, sudija Goran Paradžik pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je kapiten Krste Velkoski. Međutim, Fejzić je grešku ispravio i sjajno je odbranio udarac sa 11 metara.

Dvije minute kasnije još jedna velika šansa za domaće. Velkoski dobro prolazi po lijevoj strani, dodaje do Amara Rahmanovića, a veznjak Bordo tima sa sedam metara pogađa prečku.

Isti fudbaler je u 41. minuti imao još jedan dobar šut sa 20-ak metara, ali Fejzić je ponovo sjajan i brani njegov udarac, pa se na odmor odlazi bez golova.

Sarajevo je i u nastavku imalo terensku nadmoć, a prva šansa viđena je u 58. minuti kada fantastičan šut Rahmanovića sa 25 metara spektakularno brani večeras odlični Fejzić.

Ipak, pet minuta kasnije Fejzić je savladan. Anel Hebibović je primio loptu na 12-13 metara iskosa sa desne strane, te je prekrasnim udarcem matirao večeras odličnog Fejzića za prednost od 1:0.

Samo dvije minute kasnije nova velika prilika za domaće. Rahmanović večeras nije imao sreće i nakon prečke je uzdrmao i stativu.

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 78. minuti. Samo što je ušao u igru umjesto Ahmetovića, Haris Handžić je postigao lijep gol za sigurnih 2:0.

Do kraja meča Sarajevo je be problema zadržalo prednost i stiglo je nove pobjede.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Sarajevo - Tuzla City 2:0 (Hebibović 63', Handžić 78')

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar.

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Šarčević, Ziljkić, Stokić, Kojić, Šećerović, Vukmirović, Nukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
čestitke sarajevu na zasluženoj pobjedi
39 2
Edin Merlin
Svaka cast na zalaganju i zelji za pobjedom. Smo tako nastavite !!!!
34 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi