Fejzić nesavladiv u pobjedi Aalena, golijada u Frankfurtu

Drugo kolo druge Bundeslige

Fejzić nesavladiv u pobjedi Aalena, golijada u Frankfurtu

Odigrano je i drugo kolo popularne "Cvajte", drugog ranga njemačke lige u kojem su slavili Aalen i Karlsruher.

Aalen je, nakon remija u Leipzigu protiv jakog Red Bulla u prvom kolu 2. Bundeslige, večeras savladao ekipu St. Paulija. Rezultat je glasio 2:0, a na golu pobjedničke ekipe bio je naš reprezentativac Jasmin Fejzić. Golove za Aalen postigli su Dagfous u 14. i Junglas u 70. minuti. Ovo je bila druga uzastopna utakmica u kojoj je naš golman uspio sačuvati svoju mrežu.

U drugoj utakmici današnjeg programa FSV Frankfurt je dočekao ekipu Karlsruhera u jednoj utakmici koja je obilovala pogocima u prvom poluvremenu. Prvih 45 minuta igre donijelo je čak pet pogodaka. Micanski i Kapllani su vodili pravi golgeterski "rat", a više uspjeha imao je bugarski napadač.

On je postigao hetrik za gostujući tim i to u 11., 18., i 41. minuti utakmice dok je sa druge strane Albanac pogađao u 16. i 44. minuti iz jedanaesterca. Rezultat 3:2 za Karlsruher ostao je na semaforu do završetka utakmice, pa je gostujući tim slavio pobjedu.

Upravo se Aalen i Karlsruher nakon nepotpunog drugog kola nalaze na čelu tabele sa po četiri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije