Fejzić: Pobjedom smo došli na korak do Svjetskog prvenstva

Fejzić nakon pobjede nad Grcima

Fejzić: Pobjedom smo došli na korak do Svjetskog prvenstva

Midhat Šljivak

Prvi poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine pred susret sa Grčkom dobio je golman njemačkog dugoligaša Aalena, Jasmin Fejzić, a iako nije dobio priliku pored Asmira Begovića, Fejzić je zadivljen pobjedom naše reprezentacije od 3:1.

Fejzić je za njemačke medije istakao kako je naša reprezentacija pobjedom nad Grčkom stigla na korak od odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

"Sa ovom pobjedom smo na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo. Ostavili smo Grke iza nas, koji su nam glavni konkurenti. Sada imamo bolji međusobni omjer i bolju gol razliku od njih, što nam daje prednost. Sada je sve u našim rukama", rekao je Fejzić.

Naš 26-godišnji golman je istakao kako je oduševljen atmosferom na Bilinom polju.

"Velika mi je čast što sam pozvan u reprezentaciju. Atmosfera na stadionu je bila fantastična. U ekipi imamo golmana svjetske kalse Asmira Begovića, koji je na meti mnogih velikih timova. Meni je izuzetna čast i sam poziv u reprezentaciju. Nevjerovatan je osjećaj biti dio svoje reprezentacije u jednoj ovako bitnoj utakmici", dodao je Fajzić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.