Fejzić ponovo nesavladiv, Zahirović bez minutaže

2. Bundesliga, 13. kolo

Fejzić ponovo nesavladiv, Zahirović bez minutaže

Aalen je večeras novim trijumfom potvrdio dobru formu u kojoj se trenutno nalazi, a minimalnim rezultatom savladana je Fortuna Dusseldorf.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Lechleiter u 23. minutu. Jasmin Fejzić ponovo je sačuvao svoju mrežu i jedan je od najzaslužnijih za večerašnji trijumf.

Konačno je svoje navijače obradovao i Bochum. Sukuta – Pasu golom u 37. minutu susreta presudio je Energie Cottbusu na gostujućem terenu. U domaćem timu zbog povrede nije bilo Matea Sušića, dok je u pobjedničkom Adnan Zahirović meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Navijače je razočarao Paderborn koji na domaćem terenu nije smogao snage savladati fenjeraša Ingolstadta. Konačan rezultat glasio je 1:1. Caibuy je goste doveo u vodstvo, a konačnih 1:1 u nastavku je postavio Krosche. Mario Vrančić igrao je svih devedeset minuta u domaćem timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.