Fejzić: Veliki problem nam je što ne igramo u Jajcu

Kapiten NK Metalleghe BSI

Fejzić: Veliki problem nam je što ne igramo u Jajcu

Subotnja utakmica sa Olimpicom bila je najvažnija u prvih 18. kola BH Telecom Premijer lige za nogometaše Metalleghea.

Za rivala su imali direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ali su Kraljevi sa dva pogotka uspješno preskočili ovu prepreku i mirno otišli na zimsku pauzu. 

"Najbitnije da smo dobili posljednju utakmicu jer svaki bod uzet od direktnog konkurenta je veoma važan. Sada samo tako u blagoj prednosti  u odnosu na Olimpic i Čelik, te u jednu ruku možemo biti zadovoljni kako se završila ova polusezona", ističe za SportSport.ba kapiten Jajčana Nevres Fejzić. 

I pored desetog mjesta u ovom klubu su zadovoljni.

"Ako sve saberete u 18 kola rekao bih da smo trebali imati barem još 7-8 bodova više. Mi smo većinu utakmica i bodova gubili u posljednjim trenutcima, ali to je možda zbog tog nekog neiskustva ili zbog toga što smo preferirali igru da damo gol više. Ja se nadam da će u drugi dio sezone ući zrelije  s obzirom da smo iskusili šta je Premijer liga", kazao je Fejzić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako da veliki problem za Metalleghe predstavlja što svoje domaće utakmice ne igra u Jajcu, već u Travniku.

"Nama je veliki problem što nemamo adekvatne uslove za rad i što ne igramo u Jajcu. Jedan takav grad kao Jajce zaslužuje da ima standardnog premijerligaša i kada bi se stvorili uslovi da igramo u Jajcu vjerujem da bi i više navijača bilo uz nas", dodao je Fejzić koji je ugovorom  sa Metallegheom vezan još šest mjeseci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije