Fejzićev Aalen torpedovan u Ingolstadtu

5. kolo 2. Bundeslige

Fejzićev Aalen torpedovan u Ingolstadtu

Večeras su odigrane tri utakmice popularne Cvajte kojim je započelo peto kolo druge njemačke lige.

Drugi bh. reprezentativni golman, Jasmin Fejzić, morao je večeras četiri puta vaditi loptu iz svoje mreže pošto je njegov Aalen poražen na gostovanju kod Ingolstadta rezultatom 4:1. Ingolstad je golom Lexa u 11. minuti poveo, a Aalen se u utakmicu vratio golom Ludwiga iz 52. minute.

Hubner je nedugo zatim vratio prednost domaćim u 62. minuti da bi u desetak minuta prije kraja Leckie pogodio za 3:1. Posljednji, četvrti pogodak za Ingolstadt djelo je Engela u drugoj minuti nadoknade vremena.

U preostale dva susreta Kaiserslautern je savladao FSV Frankfurt (1:0), dok su Bochum i Karsruher podijelili bodove (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.