Felix Magath nadomak predsjedničke fotelje u HSV-u

Vraća se u svoj klub?

Felix Magath nadomak predsjedničke fotelje u HSV-u

Felix Magath na korak je od preuzimanja predsjedničke fotelje u bundeligašu HSV-u. Rezultat je to pregovora između vlasnika Hamburga, švicarskog milijardera Klaus-Michaela Kühnea i legende njemačkog fudbala.

Gazda je bijesan na aktualnu garnituru u klubu, koju je nazvao amaterskom na svim nivoima:

"HSV-ova kuća ne gori, nego je izgorjela. Odluke trenera Thorstena Finka nevjerojatno me razočaravaju, a direktor Oliver Kreuzer je trećerazredni menadžer i ako ne bude velikih promjena, povlačim se iz kluba,” izjavio je Kuhne.

Vlasnikov bijes je razumljiv, jer nakon tri bundesligaška kola HSV ima jedan bod, uz čak devet primljenih golova. Magath je Kühneu, nakon što je ovaj došao na Mallorcu nagovoriti ga da pomogne HSV-u, odmah predao elaborat s mjerama za poboljšanje situacije.

Magath bi inače bio prvi izbor za trenera, jer je još početkom trenerske karijere izgradio reputaciju vatrogasca, spašavajući davljenike, a njegov omiljeni HSV je upravo taj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti