Fellaini: Minimalni cilj je završiti među prve četiri ekipe

Fudbaler Manchester Uniteda

Fellaini: Minimalni cilj je završiti među prve četiri ekipe

Belgijski reprezentativac i fudbaler Manchester Uniteda, Marouane Fellaini u razgovoru za otočke medije priznao je da je minimalan cilj njegovog tima plasman u Ligu prvaka. 

Šest uzastopnih pobjeda rezultiralo je povećanjem samopouzdanja, a tim sa Old Trafforda sada se nalazi na trećem mjestu, odmah iza Chelseaja i Manchester Cityja.

"Prošla sezona nije bila dobra za Manchester United, znamo to jako dobro i radimo sve da postavimo stvari na pravo mjesto. Još je prerano za govoriti o naslovu prvaka jer je tek decembar i još uvijek rastemo, ali s ovim pobjedama rastu nam i ambicije. U najgorem slučaju moramo završiti među četiri najbolje ekipe i plasirati se u Ligu prvaka", kazao je Fellaini, te se osvrnuo na svoje početke u Manchesteru.

"Bili su to teški trenuci jer tokom karijere nisam iskusio takvo što. Igrao sam dvije godine profesionalno u Belgiji, pet godina u Evertonu, niz godina u reprezentaciji, ali sam se prvi puta susreo s takvim pritiskom. Od tada sam puno naučio, poznajem klub puno bolje, puno bolje se slažem sa suigračima i sada sam pun samopouzdanja."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti