Fellaini mjesec dana van terena

Potvrdio i Solskjaer

Fellaini mjesec dana van terena

Manchester United je u narednom periodu ostao bez belgijskog veznjaka Marouanea Fellainija.

Fellaini je povrijedio mišić i na terenu ga neće biti između tri i četiri sedmice. Ovu informaciju je potvrdio i trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer.

"On će vjerovatno van terena biti između tri i četiri sedmice. Ima problem sa mišićem. To je loša vijest jer svaki igrač ima X-factor, a znamo koji je Fellainijev. On će raditi našporno kako bi se vratio za vrlo bitne utakmice u nastavku sezone", rekao je Norvežanin.

Inače, Fellaini je u toku ove sezone odigrao ukupno 21 utakmicu za Manchester United te je postigao dva gola uz isto toliko asistencija.

Manchester United ima vrlo težak raspored

Otkad je norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer preuzeo Manchester United, Crveni đavoli nisu izgubili nijedan jedini bod u Premiershipu.

United će u naredna dva mjeseca ipak imati vrlo težak raspored jer će odigrati čak šest velikih derbija. Krajem mjeseca će gostovati Arsenalu u okviru četvrtfinala FA Cupa, a već početkom februara ga čeka prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već nekoliko dana kasnije slijedi susret u Premiershipu protiv Liverpoola, pa ubrzo nakon toga gostovanje PSG-u u revanšu Lige prvaka. Tu se ne završavaju muke Solskjaera jer Unitedu onda u okviru Premier lige slijede gostovanje kod Arsenala te domaći meč protiv Manchester Cityja.

Ukoliko želi biti najbolji, norveški stručnjak će morati i pobjeđivati najbolje, tako da za njega ovo sigurno nisu mečevi kojih se boji, već mečevi koju mu predstavljaju veliki izazov.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi