Fenan Salčinović do kraja sezone u Čeliku?

Veliko pojačanje za Zeničane

Fenan Salčinović do kraja sezone u Čeliku?

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik danas je angažovao prvo pojačanje u zimskoj pauzi, riječ je o Petru Bašiću, koji će pokušati zakrpiti rupe u sredini, te na lijevoj strani Zeničana.

Kako SportSport.ba saznaje večeras je rukovodstvo kluba usmeno dogovorilo povratak jednog od najvećih talenata u posljednjih 10-tak godina koje je iznjedrio Čelik.

Riječ je o 26-godišnjem veznjaku Fenanu Salčinoviću, koji će do kraja sezone igrati u crno-crvenom dresu. Salčinović bi ujutru trebao biti u autobusu zajedno s ostalim igračima, koji idu za Rovinj.

Fenan Salčinović svoju karijeru je počeo u Čeliku, prošao je sve omladinske kategorije, bio najbolji igrač i strijelac, a svoje najsvjetlije trenutke u seniorskom sastavu doživio je pod palicom Ive Ištuka u sezoni 2006/07, kada je Čelik na krilima pomenutog Salčinovića završio treći na tabeli i plasirao se u tadašnji Inter-toto kup. Nakon blistave sezone, Salčinović je zajedno s golmanom Jasminom Burićem ostvario transfer u poljski Lech iz Poznana. 

U Poljskoj se nije dugo zadržao, te je uslijedio prelazak u norveški Sandefjord, gdje je igrao sjajno. Uslijedio je povratak u BiH, te neočekivani transfer u mostarski Zrinjski, nakon boravka u Mostaru, potpisao je za Rijeku, gdje je postao miljenik navijača i najbolji igrač kluba. Zbog sukoba s trenerom napušta klub, te karijeru nastavlja u Olimpicu iz Sarajeva, nakon pola sezone ponovo se vraća u Sandefjord što mu je bio i posljednji klub. Ugovor s klubom iz Norveške raskinuo je iz privatnih razloga, te je uslijedio povratak u Zenicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao jedan od najvećih talenata iz Zenice, kroz svoju karijeru je ostao nedorečen, uprkos velikom talentu nije se u klubovima dugo zadržavao. Zeničani se nadaju da su angažmanom ovog igrača koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu, ali i kao napadač mogu riješiti problem igrača u veznom redu.

Salčinović je igrao za kadetsku, juniorsku, mladu, te je ubilježio jedan nastup za A-selekciju BiH i to u utakmici protiv Japana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.