Fenan Salčinović ipak ostaje u Čeliku?

SportSport.ba saznaje

Fenan Salčinović ipak ostaje u Čeliku?

Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik u posljednja dva dana angažovao je trojicu novih igrača. 

Dino Ćemalović je došao iz mostarskog Veleža, te će u nastavku sezone igrati na poziciji lijevog bočnog. Drugi nogometaš je Elmin Hadžikadunić, krilni napadač, koji će pojačati konkurenciju u napadu. Dok je danas klub završio i transfer 31-godišnjeg napadača Aidina Mahmutovića, što je vjerovatno najveće pojačanje u Premijer lige u ljetnom prelaznom roku.

Ipak prelazni rok na Bilinom Polju još nije završen, a kako saznaje SportSport.ba Čelik je blizu dogovora s još jednim nogometašem, čime bi zaključio igrački kadar. Riječ je o 30-godišnjem Fenanu Salčinoviću, kojem je ovog ljeta istekao ugovor s klubom. Šef stručnog štaba Kemal Hafizović je više puta u medijima isticao da bi takvog igrača volio zadržati u ekipi, ako je kako moguće.

Izgleda da će njegove molitve biti uslišene, jer će Salčinović vjerovatno u ponedjeljak potpisati novi ugovor. Podsjetimo da klub Salčinoviću ima dužan mnogo novca, ali isto tako ovaj nogometaš i pored nekoliko drugih ponuda odlučio je ostati u matičnom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Angažovanjem Salčinovića, definitivno bi Zeničani imali sjajne igrače u navali. Mahmutović, Kuoadio, Hadžikadunić i Salčinović imaju kvaliteta da svakoj ekipi naprave velike probleme.

Čelik će u nedjelju u derbiju dočekati Sarajevo, a nažalost svih navijača crno-crveni u toj utakmici neće moći računati na Mahmutovića i Kuoadia, koji nisu još završili potrebnu papirologiju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti