Fenan Salčinovič novi igrač Olimpica

Veliko pojačanje za tim sa Otoke

Fenan Salčinovič novi igrač Olimpica

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa hrvatskim prvoligašem Rijekom, sjajni veznjak Fenan Salčinović bio je bez kluba, a za njegove usluge interesovalo se dosta timova.

Sarajevski Željezničar je pokazao svoj interes, ali do dogovora ipak nije došlo te se očekivao povratak Salčinovića u Čelik. Međutim, potpuno nenadano se u ovu priču upleo najmlađi sarajevski premijerligaš, Olimpic te će u svojim redovima imati jednog od najboljih veznjaka lige.

"Da, tačno je. Novi sam igrač Olimpica. Ljudi su me zvali i bili su korektni i konkretni. Ja sam se jučer našao sa Nijazom Gracićem i razgovarali smo i evo već danas smo sve završili", kazao je Salčinović te je dodao:

"Nisam mogao više da čekam. Zaista sam želio da se vratim u Čelik, ali gospodina Gracića i uslove koji su mi ponuđeni u Olimpicu nisam mogao da odbijem".

Veznjak je za kraj prokomentarisao i svoju novu ekipu te ambicije kluba u ovoj sezoni.

"Poznajem dosta igrača Olimpica i sa nekima od njih sam već igrao. Imamo jednu od najboljih ekipa u Premier ligi i cilj je taj historijski izlazak u Evropu. Trenutno postoji ta mala rezultatska kriza, ali vjerujem da će sve biti bolje u nastavku sezone".

Salčinović je sa Olimpicom dogovorio saradnju na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.