Fenerbahče do važnih bodova

16. kolo turske Superlige

Fenerbahče do važnih bodova

Momčad Fenerbahčea slavila je protiv Trabzona u derbiju 16. kola turske Superlige. 

Fenerbahče je na svom Şükrü Saracoğlu stadionu dočekao Trabzonspor, a kranji rezultat glasio je 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Mehmet Topuz u 24. minuti. Bio je to turskom internacionalcu ovosezonski prvijenac.

Gosti su igrali skoro cijelo drugo poluvrijeme sa igračem manje, jer je Aykut Akgun zaradio isključenje u 55. minuti. Fenerbahče je tako došao do druge uzastopne pobjede, te se sada nalaze na diobi prvog mjesta sa Galatasarayem.

U nešto ranijem terminu, Samsunspor i Bešiktaš su remizirali rezultatom 1:1. Samsun je prvi došao u vodstvo preko Murata Yildirima, ali gostima je dosuđen jedanaesterac u 78. minut, a Edu je bio siguran izvođač. Bešiktaš polako gubi kontakt sa vodećim ekipama, a sada ih od prvog mjesta dijeli pet bodova.

Turska Superliga, 16. kolo (nedjelja):

Samsunspor - Bešiktaš 1:1 (Yildirim 37 / Edu pen. 79)
Fenerbahče - Trabzonspor 1:0 (Topuz 24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.